HABERLER

AKADEMİ 4 FAKÜLTE 14. DÖNEM KAPANIŞ KONFERANSI YAPILDI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonunun 2009 – 2010 Eğitim Öğretim döneminde başlattığı Akademi 4 Fakülte Eğitim Programı 7. Yıl 14. Dönem eğitiminin İKEV Yurtlarına yönelik etabını tamamladı.

İki kademe uygulanarak 6 dersin okutulduğu akademi eğitiminde; Siyer, Hadis, Üsve-i Hasene, İlmihal, Kavram Atlası, Cihad ve İslami Hareketler dersleri işlendi.

 

İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah SEVİM Bey’in katılımı ile “Neden Davası İslam Olan Müslüman Olmak Zorundayız?” konulu sezon kapanış konferansı Bahçelievler Yurdu Konferans Salonunda yapıldı.

Abdullah Sevim, konuşmasında “Her şeyimizi ‘Batı’ya, ‘Batıl’a ayarlamaya, benzetmeye başladıktan sonra da Müslümanlar kendisi olmaktan çıkartılarak izzetten kopartıldı. Müslümanlar ne zaman kendisi olur, ne zaman kendisini ‘batıl’a göre ayarlamaktan vazgeçer de kendisine gelirse işte o zaman hem İslam coğrafyası hem de bütün insanlık gerçek barış ve huzura kavuşacaktır” dedi.

Okutulan derslerin önemini vurgulayan Sevim, “buralarda aldığınız eğitimleri okul sonrası yaşamlarınızda da uygulayarak örnek Müslüman olma yolunda gayret sarf etmeniz gerekiyor.” Tavsiyesi ile konferansını tamamladı.