HABERLER

İKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Yapıldı

İKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİNİN İLKİNİ BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİ

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Yapıldı

 İKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

 

İlim Kültür ve Eğitim Vakfı bu yıl İKEV YURTLARI YILSONU GECESİ geleneğini başlattı.

 Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan “İKEV YURTLARI 2016 YILSONU GECESİ” programı baştan ilan edildiği gibi saat 21.00’de başladı ve 22.30’da sona erdi. Böylece, İKEV bir gelenek daha başlatmış oldu. Programlar ilan edildiği zaman başlayıp, zamanında bitirilecek.

İKEV Yurtlarında barınan öğrencilerin sahneye koyduğu gecede tiyatro, müzik, şiir, film gösterileri ve başarılı öğrencilere ödül töreni yer aldı.

Bütün program boyunca gençlere ve topluma mesaj ve heyecan veren gecede izleyicilerin oldukça etkilendiği görüldü.

Vakıf yetkilileri yılsonu gecesinin geleneksel hale getirileceğini ve her yıl daha başarılı gösterilerle devam edileceğini ifade ettiler.

Program etkili ve efektli bir kısa jenerik arkasından, Pendik Ortaöğretim Yurdu Öğrencilerinin, salonun dört tarafından başlattığı ve sahnedeki koronun da seyircilerle birlikte okudukları BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM İlahisi ile başladı.

Sonra program sunucusu Esenler Yurdu’nda kalan Öğrenci Alper Kumaş da söze Bismillahirrahmanirrahim diyerek başladı ve ney dinletisi için Esenler Yüksek Öğretim Yurdunda kalan öğrencilerden İbrahim Can Temiz’isahneye davet etti.

Ney dinletisi, sunucunun Ney ile ilgili bir şiiri peşinden devam etti.

Program akışı içerisinde sahneye, YILSONU GECESİ KOORDİNATÖRÜ, İKEV Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hasan Öz davet edildi ve Kurum adına konuşma yapıldı.

M. Hasan Öz yaptığı konuşmaya, “Gecemizi İslam Dünyasındaki yangının ortasında yapıyoruz. Bengladeş’te bir yıldız daha kayıyor. Ümmet uyuyor.” Diyerek başladı ve İKEV faaliyetlerinin başlangıcından itibaren başarı ile görev yapan Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu, Yürütme Kurulu, Birim Müdürleri, Yurt Müdürleri ve de Kuruma destek veren MİLKO, STK yöneticileri, iş adamları ve diğer kurumlara teşekkür ederek, tebrik ederek devam etti.

Daha sonra konuşmasına gençliğe ve topluma mesaj vererek devam eden ÖZ,  şu ifadelerde bulundu:

“ İNSAN DENEN MUHTEŞEM

Allah Âdem A.S’ı yarattı, Rabbımız O’nu eğitti ve O’na bütün isimleri, eşyayı öğretti.

O’na ruhundan üfledi, O’nu halife olarak yarattığını belirtti.

Kuran’da Âdem A.S. insanı temsil eder. Bütün bu ifadeler,  Âdem (AS) ve dolayısı ile insan cinsinin bütün tabiat kuvvetlerine hâkim olacağına işaret sayılmaktadır. Âdemoğlunun her şeyi anlamak ve bilgi kuvveti ile bütün varlıklara hâkim olmak üzere yaratıldığı anlatılmaya çalışılır.

Yüce yaratıcımız insanı öyle muhteşem bir varlık olarak yaratmıştır ki, verdiği şeref karşılığında melekleri kendisine secde ettirmiştir.

O halde yapılacak ilk iş insan olarak kendimizi keşfetmek ve o cevheri geç kalmadan işlemektir.

“ Her bir zerrenin kalbini yararsan eğer,

Görürsün, orada bir güneş varmış meğer”

GENÇLERİMİZ

Hayatını insanlığın kurtuluşu davasına adayan MİLLİ GENÇLİĞİMİZ, dün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de bütün şahlanışıyla, destanlar yazacak potansiyele sahiptir.

Anadolu Gençliğimiz, inanıyorum ki desteklerimiz ve hizmetlerimizle içindeki cevheri işleyecek ve dünyanın değişimine sebep olacak çalışmaları yapacaktır.

Bu hedefe ulaşmak için yapılacak şey, kendini keşfetmek, azmin zaferini göstermek, büyük hedefler uğruna ter dökmek, bilgi sahibi olmak, aklen ve bedenen cesur ve yiğitlik göstermek, adanmak ve asla vazgeçmemektir.

Sizler Lider Türkiye’nin öncülüğünde Adil Bir Dünya’yı kuracaksınız.

YENİ BİR FETİH

Bugün, yeni bir çağa, yeni bir fethe ihtiyaç vardır.

İnsanlığın hasretle beklediği bu Yeni Dünya’ya, yine bu millet öncülük edecektir.

İstanbul’un Fethi’nin sadece elli sene öncesinde her şeyin bittiği sanılıyordu. İslam Dünyası, en dağınık dönemini yaşıyordu. Ancak, Milletimiz kısa zamanda toparlanmış, İstanbul’un Fethi ile çağ açıp çağ kapatmıştır. Bu fethin iyi incelenmesi gerekir.

Fetih yapacaksak, ona inanmamız gerekmektedir.

İnandığımız o davanın delisi olmamız lazımdır.

Fetih yapacaksak, inancın, azmin, aşkın yanında, en yüksek stratejiye de sahip olmalıyız.

Yıllardır tüm insanlara duyurmaya çalıştığımız evrensel hakikatleri, gönülden gönüle, nesiller boyunca taşıyacak olan gençlerimizin, insanlığın beklediği büyük hamleyi, en kısa zamanda gerçekleştireceğinize olan inancımız tamdır.

Âdem (AS)’den beri hak ve batıl mücadelesinin devam ettiği, batıl taraftarların, daima çoğunlukta olduğu ve fakat daima bu çoğunluğun hüsrana uğratıldığı ana kaynaklarımızda belirtilmektedir.

Kaynaklarımız,  İbret alınmasını istiyor. Dünya hayatına bağlanıp kalmayı eleştiriyor, ahıret hayatı için çalışmayı tercih etmemizi istiyor.

Bunun için bilenlerden olmalısın.

Hem yönetimde, hem siyasette en büyük felaket, yarım bilgili insanların tam yetkili olmasıdır.

Yarınlar, yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir.

Merak etmeyin, biz bir adam için bin adama bakarız.

Bir adam köprü yapar bin adam geçer biliriz.

Biz savaşı sonunda zafer olduğu için seviyoruz.

 

LİDERLER

Sizler geleceğin liderleri olacaksınız.

Lider, sadece kendini değil, takipçilerini de yeni ufuklarla, yeni imkânlarla, yeni kişiliklerle, yenidünyalarla bir araya getiren ve onları yükseltmeye çalışan kişidir.

Haklı olduğuna inanıyorsan, mücadeleden korkma, yılgınlık gösterme.

Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

BİZİM DAVAMIZ İSLAMDIR

GAYEMİZ ALLAH RIZASIDIR.

HEDEFİMİZ HAK NİZAMI HÂKİM KILMAKTIR.

ARZUMUZ TÜM İNSANLIĞIN DÜNYA VE AHIRET SAADETİDİR.

YOLUMUZ CİHADDIR.

BÜTÜN MESELE, BU ŞEREFLİ DAVADA NASIL BİR İMTİHAN VERDİĞİMİZDİR.

ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.

MÜCADELEMİZ MÜBAREK OLSUN.

ALLAH’A EMANET OLUNUZ.”

Konuşmanın ardından, İKEV Eğitim Müdürü İdris Cevahir’in yazdığı, İKEV Tanıtım sorumlusu, Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmeni Hasan Ali Öz’ün yönettiği ADAM ARIYORUM tiyatrosu Bahçelievler Yurdunda barınan öğrencileri Mustafa Çakmakçı, Mustafa Yakup Öztürk ve Muhammed Emin Yıldırım tarafından sahnelendi.

Gecede Esenler Yurdunda kalan Öğrencilerden Enes Malik Saran tarafından KİME EMANET Adlı şiir ney eşliğinde başarı ile okundu.

Film Yönetmeni ve Yapımcısı Sururi Ballıbağ tarafından hazırlanan, çekimleri Hasan Ali Öz tarafından yapılan İKEV TANITIM FİLMİ programın ortasında, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın Gençliğe Hitabesinin filmi de programın sonunda katılımcılara izlettirildi ve büyük beğeni kazandı.

Pendik Ortaöğretim Yurdu Öğrencilerinden oluşan Koro ise profesyonel müzisyenlerin çaldığı marş ve ilahileri seslendirdiler.

Koro, Hak Yol İslam Yazacağız, Uzun İnce Bir Yoldayım, Sevdim Seni Mabuduma, Biz Kuranın Hadimleri, Hindi Kuştur Dağları ve Fetih Marşı ile izleyicilere hem duygusal hem de coşkulu anlar yaşattı.

Program sonunda, Vakıf Yönetiminin belirlediği başarı, disiplin ve eğitim kriterlerine uyan öğrencilerden tespit edilen, her yurdun ödüle hak kazanan öğrencilerine vakıf amblemli ve öğrencilerin isimleri yazılı, dolmakalem, tükenmez kalem takımı hediye edildi.

Başarılı öğrenciler ödüllerini,  Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevim, Vakıf Genel Müdürü Yılmaz Bayat, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bingöl ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın’ın elinden aldılar.

Kadıköy Kız Yurdu Öğrencileri ise ödüllerini yurtlarında yaptıkları başarılı bir Kına Gecesi Programında almışlardı.

Gecede 2015- 2016 Öğretim yılının en başarılı Yurt İdaresi ve Yurdu’nun Vakıf Yönetimi tarafından Kadıköy Üniversite Kız Öğrenci Yurdunun seçildiği de ilan edildi ve büyük alkış aldı.

Yılsonu Programı hazırlık komisyonunda ayrıca, İKEV Akademik Çalışmalar Müdürlüğü Koordinatörü Cihat Uslucan, Yurt Müdürleri Murat Coşkun, Ali Barstuğan, Necmi Aköz, Zekai Tatlı ve Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Ayşegül Gülcan görev aldılar.

Programa İKEV Mütevelli Heyeti Üyeleri, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, AGD İstanbul İl Yönetimi ve İlçe Yönetimleri, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu ve İlçe Yönetimleri, Birikim Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, ÖĞDER İstanbul Şube Başkanı Celal Çoban, MÜSİDER Genel Başkanı Arslan Ateş, Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Cumhur, İKEV Şube başkanları ve yönetimleri, İşadamları, STK temsilcileri, Yurtların yönetimi ve personeli, Öğrenciler ve çeşitli davetliler katıldılar.

Yapılan Yılsonu Gecesi, bütün olarak bir film haline getirilecek ve dağıtılacak.

İKEV lise, üniversite erkek ve kız öğrenci yurtlarından oluşan hizmetlerini ülke çapında on beşe yakın yatırım projesi ile sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul’da beş adet İKEV Anadolu Gençlik Yurtlarında beş yüze yakın öğrenci barındırılıyor.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ’NE hizmet veren İKEV,  çalışmalarını bütün Türkiye çapında sürdürecek.

 

İKEV İSTANBUL YURTLARI 2016 YILI ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLERİ

 

KADIKÖY

1.            Fatma Olam

2.            Hayrünnisa Orhanoğlu

3.            Hüsne Deniz

4.            İsra Yardım

5.            Merve Konuş

6.            Merve Aslan

7.            Şenay Andıç

8.            Arzu Çürük

9.            Hatice Kübra Yıldız

BAHÇELİEVLER

10.          Süleyman Yılmaz

11.          Muhammed Burak Güzel

12.          Muhammed Fatih Çınar

13.          Hakan İnce

14.          Cemaleddin Gönültaş

ESENLER

15.          İbrahim Demirörs

16.          Halit Görmez

17.          Rasim Göker Işık

18.          Enes Çiçek

19.          Mustafa Furkan Taşeri

20.          Selim Can Umutlu

21.          Abdujabbar Alshamı

22.          Yunus Emre Yıldırım

23.          İbrahim Takak

24.          Ali Çıplak

25.          Ramazan Çetin

ÜSKÜDAR

26.          Cihat Öztürk

27.          Yusuf Halbilir

28.          Faruk Korkmaz

PENDİK

29.          Tahsin Abdullah Kocuklu

30.          Mumammed Bahattin Temel

31.          Ömer Osman Koyuncu

32.          Burak Can Mutlu

33.          Abdülkadir Tabak

34.          Oğuzhan Bulun

35.          Muhammed Furkan Erdoğan

36.          Mehmet Zahid Baş

37.          Hüseyin Talha Günver

38.          Yasin Günver

39.          Muhammed Taha Demirci

40.          Melikşah Topal    

İKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YURTLARI GELENEKSEL YILSONU GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı