HABERLER

İKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ.
“BU SENE TERCİHİNİZİ ŞUURLU GENÇLİK PROJESİ İÇİN SEÇİN” SLOGANI İLE KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASINDA SEFERBERLİK 

HEDEF, İnançlı, başarılı, lider, milli gençlik yetiştirmek.

İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Güz Dönemi Mütevelli Heyeti Toplantısı Bahçelievler Vakıf Merkezimizde başarı ile tamamlandı.

İKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

İKEV Mütevelli Heyeti ve STK’dan davetlilerin katıldığı toplantıda en önemli gündem maddesi Kurban Bağış Organizasyonu idi.
Kahvaltıda bir araya gelen davetliler, konferans salonunda Mütevelli Heyeti Toplantısına geçtiler.

Toplantı Eğitimci ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Aydın’ın Kuranı Kerim okuması ile başladı.
Toplantıyı yöneten Mustafa Hasan Öz, Türkiye’deki genç nüfusun çok önem arzettiğini, dostun da düşmanın da bu gençler üzerinde hesapları olduğunu belirterek, hedeflerinin gençleri tuzaklardan kurtarmak, doğru şeylerle meşgul olmalarını sağlamak ve gelecek için yetişmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Öz Anadolu Gençlik mensupları için yapılan yatırımların başarılı olması için organizasyonlar yapıldığını, İKEV’in de bu amaçla çalıştığını izah etti.

Toplantının açış konuşmasını yapan Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan Mütevelli Heyetine bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, üyeleri tebrik etti. Nedim Urhan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Yaptığımız çalışmalar kolay değildir. Birçok engellerimiz var. Canımız ve malımız elbette tatlıdır, ancak onları Allah’ın rızasına uygun kullanmalıyız. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. İhlâsımızı ve hizmetimizi, sahabeyi örnek alarak ispat etmemiz gerekiyor. Elimizde imkan ve fırsat varken bunları mutlaka değerlendirelim.

Osmanlı’nın yıkılış sebeplerinden biri de vakıflarına sahip olamadıkları içindir, unutmayalım. Vakıf adamları, evliyaullah ve Fatih Sultan Mehmet bizlere vebal yüklüyorlar.

Zevklerimizi ve istirahatlerimizi Allah için biraz feda edelim. Çalışmalara daha fazla sahip çıkalım. Niyetler engel tanımaz, niyetlerimiz iyi olursa Allah mutlaka yardımcı olur.

İKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Efendimiz (SAV) Allah’ın yardımı cemaat üzerinedir buyurmuştur. Ecdadımız bu konuda çok fedakarlık göstererek, taviz vermeden, bela ve musibetlere de katlanarak hizmet ettiler.
İman, İlim, Amel ve Ahlak bakımından güçlü bir nesil yetiştireceğiz. Parmakla gösterilen bir kurum olacağız. İmkânlarımızı ve zamanı iyi değerlendirerek, engelleri kaldırmak için Allah’ın yardımını dileyeceğiz.
Kendisi muhtaç olduğu halde, başka muhtaç insanları kendine tercih eden, fedakâr mümin arıyoruz. Kendimizi muhasebe edelim lütfen. İyilik geldiği zaman Allah’tan, kötülük geldiği zaman nefsinizden bilin diyor yüce Allah (CC).

O halde iyiliği hak etmek ve yardıma mazhar olmak için, ihlâsla, fedakârca gelecek neslin yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere yardımcı olan bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz ve herkesi bu muhteşem Yeni Bir Dünya ve Yeni Bir Nesil yolundaki çalışmalara davet ediyoruz.”

Vakfımız Genel Müdürü Yılmaz Bayat ise yaptığı görüntülü sunumda, bugüne kadar yapılan çalışmaları, yürüyen projeleri ve gelecek yatırımları bir bir anlatarak heyete bilgi verdi.
Yılmaz Bayat, Üç yılda yapılan yatırımlardan, Bahçelievler Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Pendik Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Kadıköy Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu ve Üsküdar İlahiyat Erkek Öğrenci Yurdu’nun başarı ile hizmet verdiğini ve bu yıl da kapasitenin erken dolduğunu açıkladı.

 Yılmaz Bayat, Esenler’de inşaatı devam eden Yüksek öğretim Erkek Öğrenci Yurdunda dördüncü katın bitirildiğini ve inşaata hızla devam edildiğini, Üsküdar‘da ise İlahiyat Erkek Öğrenci Yurdu ve İslami Araştırma Merkezi İSİLAM’ın inşaatına da bugünlerde başlanacağını ifade etti.

Yurt çapında 20 projenin bulunduğunu da belirten Bayat, Düzce’de yapılacak Necmettin Erbakan Eğitim Merkezi’nin de inşaatına hızlı bir şekilde devam edileceğini bildirdi.
Yurtlar sadece barınma yeri değildir, aynı zamanda bir eğitim merkezidir sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Yılmaz Bayat mütevelli heyetine şu açıklamalarda bulundu:
“ Yurtlarımızda barındırdığımız ve yetiştirdiğimiz öğrencilerden beklentimiz şu olmaktadır:
1-Okullarını zamanında ve başarı ile bitirmek
2-Manevi eğitimi alarak, örnek bir nesil olsun
3-Kazanımları ile hayata atıldıklarında başarılı birer lider insan olsunlar

İKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Bunun için bütün destekleri veriyoruz, imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çalışmalarımız arasında İlahiyat Yurdumuz çok ayrı ve önemli bir özellik taşıyor. Orada maksat, okul bittikten sonra diplomasını alıp iş arayan insanlar yetiştirmek değildir. 

İlahiyat okuyan gençlerimiz, yüksek lisans ve doktoralarını da tamamlasınlar, akademisyen olsunlar, ilahiyat fakültelerine hoca olsunlar ve ilahiyat alanında otoriter birer ilim adamı olsunlar istiyoruz ve bu şartları kabul edenleri yurdumuza alıyoruz.Bu güzel projelerimizi gerçekleştirmek için, önce işi iyice sahiplenmemiz gerekmektedir. İkinci olarak yüreğimizi ortaya koymalıyız ve cesaretli olmalıyız. İnanç ve azmimizi ortaya koyarsak, işlerimizde başarılı oluruz ve hedeflerimize Allah’ın izni ile ulaşabiliriz. Şimdiden çalışmalarınızda başarılar diliyor ve emekleriniz için teşekkür ediyorum.”


Önümüzdeki Kurban Bayramı için de yapılan organizasyona destek isteyen Yılmaz Bayat, bağış olarak bir kurban hisse bedelini 650 lira olarak belirledik, ayrıca kurban Satış ve kesim hizmeti de veriyoruz, herkesin bu konuda ilgisini ve kampanyamıza katılımını bekliyoruz dedi.

Toplantıda söz alan Abdulvahap Ekinci Hocaefendi ve İşadamı Osman Kartal, çalışmaların önemini belirterek tavsiyelerde bulundular, teklifler getirdiler ve elbirliği ile projelerin destekçisi olacaklarına söz verdiler.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevim de üyelere teşekkür etti, Kurban bağışında bulunacakları ve aidat verecekleri tespit etti ve dualarla toplantıyı kapattı.

İKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV GÜZ DÖNEMİ MÜTEVELLİ TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ VE BEREKETLİ GEÇTİ. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı