HABERLER

Yurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu
İkev Yurtlarının Başarılı Hizmeti Bu Sezonda İz Bırakacak

İKEV YURTLARININ BAŞARILI HİZMETİ BU SEZON DA İZ BIRAKACAK

Yurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu

Üç yurt farklı özellikleri ile yine başarılı hizmete odaklandı.

HEDEF: KALİTELİ BARINMA HİZMETİ, EĞİTİMLERLE BAŞARILI VE FAYDALI ÖRNEK NESİL YETİŞTİRME.

 

İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı İstanbul’da 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermek üzere yurtlarını tekrar hizmete soktu.

İki yıldır pandemi sebebiyle tüm ülkede yüz yüze eğitime ara verilmesi sebebi ile kapalı kalan yurtlarını, yüz yüze eğitimin başlaması sonucu açan İKEV, yeni sezonda yılların verdiği tecrübe ile iddialı hizmetlerine devam kararı aldı.

Yeni sezonda özel bir proje yurdu olan Üsküdar İlahiyat yurdu ve İslami Araştırmalar Merkezi İSİLAM, kiralık binasından ayrılarak yaptırdığı yeni binasına taşındı ve kapasitesini artırdı.

Çamlıca’da yapılan yeni binada hizmete başlayan yurt 105 kişi kapasiteli, özel kütüphane ve araştırma merkezi özelliği ile ve camisi ile göz dolduruyor. Üsküdar yurdunda kalan öğrencilerden ücret alınmazken, ayrıca okulda okudukları tüm dersler yurtta profesyonel hocalar tarafından takviye ders olarak tekrar veriliyor. Böylece başarı oranları arttırılan öğrenciler okulda çok başarılı oldukları gibi, yüksek lisans sınavlarında, yurt dışı eğitim sınavlarında yüzde doksan dokuz başarı elde ediyorlar.

Üsküdar yurdunda öğrencilerle birlikte belletmen ve hocaların bir kısmı da kalıyor ve sürekli özel eğitimlerle öğrenciler destekleniyor. Ayrıca öğrencilere başarı, motivasyon, liderlik eğitimleri yanında kültürel eğitimler de veriliyor. Tüm yurtlarda verilen bu eğitimler yanında sosyal faaliyetlerle de öğrenciler ruh ve beden sağlıkları açısından büyük hizmetler alıyor.

Esenler’de bulunan üniversite erkek öğrenci yurdunda ise 14 üniversiteden, 30 bölümde okuyan 120 öğrenci barındırılıyor.

Pendik’te bulunan 100 kişilik lise erkek öğrenci yurdunda da gençler geleceğe özenle hazırlanıyor.

 

Yurtlarda yapılan Vakıf Yönetimi ile öğrenci buluşması ve tanışma programlarında karşılıklı bilgiler verildi ve yöneticiler tarafından öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Sevim başta olmak üzere konuşma yapan ve tavsiyelerde bulunan yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Bayat, Mustafa Hasan Öz öğrencilere başarılar dilediler, başarılı olmaları için tüm destekleri vereceklerini belirttiler.

Yöneticiler özellikle öğrencilere okullarını başarı ile ve zamanında bitirmelerini tavsiye ederken,  okulda okudukları yıllarda tüm zamanlarını verimli kullanarak kendilerini gelecek açısından çok güzel yetiştirmeleri gerektiğini ifade ettiler. Lisanlar öğrenmeleri, sosyal açıdan da kendilerin geliştirmeleri, manevi olarak da iyi bilgilerle kendilerini doğru yönde yetiştirmeleri, birlikte yaşamayı iyi öğrenmeleri, fikir ve düşünce hürriyetine sahip olmaları gerektiğini de tavsiye eden yöneticiler, bütün bu konularda İKEV’in en etkin şekilde kendilerini destekleyecekleri sözünü verdiler.

Tanışma programlarına Vakıf yöneticileri ve üyelerinden Abdullah Sevim, Yılmaz Bayat, M. Hasan Öz, Bülent Kaya, Davut Tepeyurt, Hacı Bayram Hacıevliyagil, Mustafa Kocabaş, Hidayet Ayan, Nizamettin Özcan, Hulusi Arslan, yurtların müdürleri ve yöneticileri katıldılar.

Üsküdar yurdunda ayrıca, eski öğrencilerle yeni gelen öğrenciler, kura çekilişi ile ensar-muhacir eşleşmesi adı altında dayanışma kardeşliği uygulamasını başlattılar.

Yurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıYurtlar yeniden açıldı, öğrencilerle Vakıf yöneticileri buluştu - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı