HABERLER

Millî Görüşçü Kuruluşlar Kasım Ayı Koordinasyon Toplantısı Cansuyu İstanbul Temsilciliğinde yapıldı.
MİLKO Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Her ay devam eden MİLKO Koordinasyon Toplantısı Kasım Ayında da Dr. Abdullah Sevim başkanlığında Milko İstanbul temsilcilerinin katılımı ile Cansuyu Derneği’nin Edirnekapı’daki binasının Toplantısı salonunda icra edildi.

Yapılan toplantıda kurum temsilcileri bir aylık faaliyetlerinden ve önümüzdeki aylar yapacakları çalışmalardan bahsettiler.

Faaliyetler müzakere edildi ve temenniler dile getirildi.

Toplantıda ayrıca kararlar alındı.

Buna göre gelecek aydan itibaren faaliyetler ayrıca yazılı olarak da heyete sunulacak.

Kurumların temel faaliyet alanları ve iş tanımları heyete ulaştırılacak.

13 Kasım Çarşamba günü öğle namazı SÜLEYMANİYE Camisinde kılınacak ve hazirede bulunan Millî Görüş Hareketinin manevi kurucusu Mehmet Zahid KOTKU Efendinin kabri ziyaret edilecek ve dua  programı icra edilecek.

Kuruluşların faaliyetlerine hep birlikte destek verilecek ve katkı sağlanacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Bey davet edilecek ve MİLKO İstanbul temsilcileri ile buluşması ve müzakerelerde bulunması sağlanacak.

Gelecek toplantı 4 Aralık Çarşamba günü YENİAD Merkezinde yapılacak.

 

Toplantıda İKEV adına rapor sunan Genel Sekreterimiz Mustafa Hasan Öz şu bilgileri verdi:

“Esenler Yurdumuzda Çarşamba Seminerleri başlatıldı.

Kitap okuma grupları oluşturuluyor. Kitap tahlilleri yapılacak.

AGD İlk adım kampına öğrenciler gönderildi.

Aylık Tecrübe Konferansları planlandı.

Branş atölyeleri kuruldu.

Ders halkaları oluşturuluyor.

Öğrenciler branşlarına göre listelendi ve ilgili MİLKO kuruluşlarına ilgilenmeleri için gönderildi.

Pendik Ortaöğretim Yurdu’nda gelişim eğitimleri ve geziler, spor etkinlikleri, kitap okuma ve tahlilleri, akademik destekler başladı.

Üniversiteye hazırlık destekleri de başlatıldı.

Üsküdar Selimiye İlahiyat Yurdumuzda iki günlük kamp düzenlendi. Öğrencilere yurt, yurt prensipleri, Vakıf, eğitim destekleri anlatıldı.

Akademik ve kültürel destekler amacı ile kitaplar alındı ve dağıtıldı.

Eğitim destek faaliyleri başlatıldı.

Üsküdar Çamlıca’da yapımı süren İlahiyat ve Sosyal Bilimler Yurdu ve İslami Araştırmalar Merkezi İSİLAM ’ın inşaatı bitmek üzere.

Tamamlanınca Selimiye Yurdu oraya taşınacak.

Yurt bitişiğindeki YÜCEDAL Camisi iki yıl önce tamamlandı ve hizmet vermeye devam ediyor.

İki yıldır Pazar Sabahları Marmara İlahiyat Hocalarından İsilam Genel Koordinatörü HİDAYET AYAN Hocamız tarafından yapılan Şifa-i Şerif Derslerinin üçüncü yılına başladık.”

Huder İstanbul Şube Başkanı Av. Mustafa Yaman verdiği bilgilerde ilçe avukatları grubu oluşturduklarını, hanımlar eğitim faaliyetleri yürüttüklerini, hukuk alanında gençlik akademisi oluşturduklarını, mesleki diğer çalışmalar ve burs hizmetlerini yürüttüklerini belirtti.

Esam adına bilgi veren Başkan Yardımcısı Abdullah Demir de Millî Görüş Sempozyumu hazırlıklarının devam ettiğini, insan hakları alanında hukuk atölyesi çalışmalarının başladığını, dergi çıkaracaklarını, mahalli idareler ve siyaset akademileri çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Öğder Anadolu Şube Başkanı Halit Ulaş ve Avrupa temsilciliği adına Murat Ötünç de verdikleri bilgilerde şunları ifade ettiler:

“Bir eğitimci olarak Peygamber Efendimiz ile ilgili çalışmalar yürütülüyor, şuur dersleri halkaları oluşturuluyor, okullar ziyaret ediliyor ve kitaplar hediye edilerek tanıtım yapılıyor”

Engelliler Derneği İstanbul Şube Başkanı Hasan Çatalbaş Dünya Engelliler Günü programı yapacaklarını ve şuur ders halkaları oluşturduklarını ifade etti.

 Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Mustafa Cumhur hafız olarak yetiştirdikleri talebelere kurslar vererek açık liseyi okumalarını ve mezun olmalarını sağlıyoruz dedi.

Dinbirder İstanbul Şube Başkanı Süleyman Özyazıcı Kardeşlik Köprüsü programının bu yıl da devam ettiğini, Doğu ve Güneydoğu’dan elli genç medrese talebeleri ve hocalarını İstanbul’da bu ay beş gün ağırlayıp gezdireceklerini ifade etti.

Şuur Dersleri İstanbul sorumlusu Ramazan Yıldız Hoca Efendi de İstanbul’da ders halkalarını her gün artırdıklarını, kurumların desteğine ihtiyaç duyduklarını, 12 Kasım’da ilçelerin temsilcileri ile değerlendirme toplantısı yapacaklarını ifade etti.

Ester temsilcisi Mahmut Altun, Ankara’da yapılan toplantıya 45 kişi ile katıldıklarını faydalı müzakereler yapıldığını ifade etti.

Ayrıca Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Ahilik Kuşak proğramı yapılacağını belirtti.

Tekder adına katılan Başkan Yardımcısı Fatih Taşoğlu her ay AR-GE çalışması için bilim insanları ile beyin fırtınası toplantısı yapacağız dedi.

Teknik Mola projesi başlattık, küçük videolarla bilgilendirme faaliyetleri olacak diyerek Montör yani hami uygulaması ile öğrencilere hizmet verdiklerini de ifade etti.

Taşoğlu ayrıca Genç Tekder projesi ile kulüp çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç toplantıda hazır bulunanlara şu bilgileri verdi:

“Divan toplantımızı 525 kişi ile yaptık.

İlk adım kampını 500 üniversite öğrencisi ile yaptık.

Üniversitelerde, liselerde ve ortaokullarda temsilci çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.

Esenler’ de bir kız üniversite yurdumuz, Beylikdüzü’nde bir erkek üniversite yurdumuz var.

25 erkek, 16 kız öğrenci evimiz var.

Oralarda gençlerimizi dört fakülte adı altında programlanan seminerler ile yetiştiriyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı izni ile yürütülen Siyer-i Nebi bilgi yarışması 15 Aralık’ta yapılacak.

İstanbul olarak hazırlıklarımız devam ediyor. Peygamber Efendimizi anlatan 25 bin kitap dağıtacağız ve bundan sınav yapacağız. Gençlerimize okuma alışkanlığı ve bilgilenme imkânı sunacağız.

Birikim Okullarında Öğretmen Yetiştirme eğitimleri yapıyoruz.

Millî Görüş yayınlarımızın abone kampanyalarını aralıksız sürdürüyoruz.

Eğitim merkezi inşaatımız devam ediyor, destek bekliyoruz. “

Yeni bir Dünya İş adamları Derneği YENİAD Temsilcisi Selman Yücel, her ay bir ekonomi uzmanı davet edip yönetim olarak sunum alıyor ve bilgileniyoruz.

Son olarak Prof. Dr. Arif Ersoy Bey’i dinledik ve istifade ettik. Daha önce Emin Evim Kurucusu ve sahibi Emin Üstün Bey’i dinlemiştik.

Yurt içi ve yurt dışı ticari faaliyetler açısından da inceleme ve bilgilendirme faaliyetlerini yürütüyoruz diyerek faaliyetlerini anlattı.

Son olarak ta Cansuyu İstanbul Temsilcisi söz aldı ve şu bilgileri verdi:

“Yetim destek çalışmamız devam ediyor. Ayda 120 lira ile kampanyamıza herkesin katılmasını bekliyoruz. Şu anda ülke çapında 3500 yetimimiz var.

Afrika’daki yoksullara canlı hayvan desteği kampanyamız devam ediyor.

Tespit ettiğimiz yoksul ailelere yüz keçi ve üç oğlak teke veriyoruz. Üretim yapsınlar ve geçinsinler diye.

Kuyu açma çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. 3500 dolara bir kuyu açıyoruz.

Yabancı dilde Kuran ve meali basıyor Afrika’da dağıtıyoruz. Tanesinin maliyeti elli lira.

Afrika’da sünnet yaptırıyoruz. Çocuk başına maliyet 100 lira.

Bütün bu faaliyetlerimize destek bekliyoruz.

Destek verenlere teşekkür ediyoruz. “

Toplantıların Yöneticisi ve Koordinatörü Yaşar Kangal gündemi belirliyor, tarihi ve yeri toplantılarda belirliyor ve temsilcileri organize ediyor.

Toplantılara İKEV GENEL BAŞKANI ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim başkanlık ediyor.

Toplantının başında ve sonunda değerlendirmeler yapan Abdullah Sevim, bütün Millî Görüş kurumlarının topyekûn başarıları ile ülkemizin maddi ve manevi kalkınması gerçekleşecektir inşallah diyerek çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantı Mustafa Cumhur Hoca’nın ASR suresi okuması ve Ramazan Yıldız Hoca Efendi’nin Fatiha demesi ile tamamlandı.

Millî Görüşçü Kuruluşlar Kasım Ayı Koordinasyon Toplantısı Cansuyu İstanbul Temsilciliğinde yapıldı. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMillî Görüşçü Kuruluşlar Kasım Ayı Koordinasyon Toplantısı Cansuyu İstanbul Temsilciliğinde yapıldı. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMillî Görüşçü Kuruluşlar Kasım Ayı Koordinasyon Toplantısı Cansuyu İstanbul Temsilciliğinde yapıldı. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMillî Görüşçü Kuruluşlar Kasım Ayı Koordinasyon Toplantısı Cansuyu İstanbul Temsilciliğinde yapıldı. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı