HABERLER

İKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA

GENEL BAŞKAN ABDULLAH SEVİM: GENÇLERİN AYRIMCILIK YAPMAYAN BİREYLER OLMALARI VE ŞUURLU MÜSLÜMAN OLMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

VAKFIMIZ Yönetim Kurulu Üyeleri Esenler Yurdumuzda kalan üniversite öğrencileri ile yapılan tanışma toplantısında gençlere tavsiyelerde bulundu.

Esenler Hacı Bayram Hacı Evliyagil Yurdumuz konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Yönetim Kurulu Üyeleri tek tek kendilerini tanıttılar.

Vakıf Eğitim Koordinatörü İdris Cevahir toplantı başında öğrencilere yurtta verilecek eğitim destekleri ile ilgili bilgi vererek, katılım konusunda ilgi göstermeleri halinde kendilerinin çok şeyler kazanacağını ifade etti ve yapılacak eğitim destek faaliyetlerinden bahsetti.

Vakıf Genel Sekreteri Mustafa Hasan Öz ise görüntülü olarak yaptığı sunumda İKEV’i tanıttı ve faaliyetlerden bahsetti.

Daha sonra sahneye çıkan yönetim kurulu üyeleri ve idari kadro kendilerini tanıttılar.

Yurtlar Koordinatörü Cihat Ustacan, Mali İşler Koordinatörü Nizamettin Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Davut Tepeyurt, Ömer Tayyip Çalışkan, Genel Muhasip Avukat Bülent Kaya kendilerini tanıttılar ve öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat ise kendini tanıttıktan sonra öğrencilere faydalı tavsiyelerde bulunarak bilginin çok önemli bir güç olduğunu, yurtlardaki faaliyetlere ilgi göstermenin kendilerine bu özelliği kazandıracağını ifade ederek sözünü tamamladı.

Genel Başkan Dr. Abdullah Sevim ise kendini tanıttıktan sonra bir saatlik konuşmasında gençlere önemli mesajlar verdi.

Sevim batılıların yaptığı teknolojik ve sanayi çalışmalarının temelinde sadece ekonomik kazanç yattığını, ancak insan ve doğaya zarar verecek gelişmeleri önemsemediklerini örneklerle izah ederek, aynı hizmetleri Müslümanların insana ve Allah’ın muhteşem bir denge ile yarattığı kainata zarar vermeden, emirler doğrultusunda koruyarak yapmaları gerektiğini izah etti ve gençleri bu konuda uyardı.

Müslümanların dünyada hemen hemen hiçbir alanda söz sahibi olmadıklarına dikkat çeken Abdullah Sevim, bizler söz sahibi olmadığımız müddetçe dünyada asla huzur olmaz dedi.

Allah’ın insanlara; dünyada yaşayan insanların mal, can, nesil, akıl ve inançlarını güvende tutması görevlerini verdiğini, dünyada fitneden eser kalmayıncaya ve Allah’ın birliğini hakim kılıncaya kadar mücadele etmesi görevi ile görevlendirdiğini anlatarak, bu konuda kendilerini eğitmelerini öğrencilerden istedi.

Allah, ölürken Müslüman olarak ölün diye emrediyor diyen Sevim, Peygamberimiz de nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz buyurmaktadır hadisini gençlere hatırlattı.

Ne yazık ki okullarımızda ve camilerimizde gerçek Müslümanlık öğretilemiyor diyen Genel Başkan Abdullah Sevim, Allah’ın varlığını ve birliğini bilmek başka şey, Allah’a iman etmek başka şey diyerek izahlarda bulundu.

Müslüman toplulukların ülkelerinde Müslümanca yönetimler olmalıdır diyerek, ülkemizin de Müslümanca yönetilmesi asıldır ve görevimiz bunu sağlamaktır ifadeleri ile gençlere hedef belirleyen Abdullah Sevim son olarak şu ifadelerde bulundu:

“ Mü’minler kardeştir. Asla ayırım yapmamalıyız. Biz gençlerimizin şuurlu Müslüman olmaları için gayret gösteriyoruz. Her branş mensubu gencimiz özellikle önce İslam’ı bilecek ve öylece branşında eğitime odaklanacak ki, eğitimleriniz insanlık için bir işe yarasın.”

Program sonunda öğrencilerin sorularına da cevaplar veren Abdullah Sevim dualarla öğrencilere başarılar diledi.

Genel Başkan Abdullah Sevim’in bütün öğrencilerle tek tek kucaklaşarak uğurlaması ile program tamamlandı.

İKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV YÖNETİM KURULU ESENLER YURDU ÖĞRENCİLERİ İLE TANIŞMA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı