HABERLER

MUSTAFA TAHHAN HAKK'A YÜRÜDÜ

Milli Görüş Hareketi Lideri, Vakfımızın kuruluş talimatını veren Necmettin Erbakan Hocamızın yakın dostlarından Mustafa Tahhan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Mustafa Tahhan, Dünya Müslüman Öğrenciler Kuruluşu (İİFSO) Kurucu Genel Başkanı idi.

Dünya Müslüman Öğrenciler Kuruluşu (İİFSO) Kurucu Genel Başkanı Mustafa Tahhan, İstanbul Fatih'te tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında Hakk'a yürüdü.

Mustafa Tahhan'ın cenazesi, 27 Eylül Cuma günü Fatih Camii'nde Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Merkezefendi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tahhan için cuma namazı sonrasında Fatih Camisi'nde tören düzenlendi.Törende, Tahhan'ın eşi, oğulları ve diğer yakınları taziyeleri kabul etti.Cenaze namazına, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Birol Aydın, Mustafa Kaya, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ile Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tahhan'ın cenazesi, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın da kabrinin bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi. 

İKEV Heyeti Merhum Mustafa Tahhan’ı Kuveyt ‘te ziyaret etmişti.

Mustafa Tahhan kimdir? 

Lübnan'ın kuzeyindeki Kuşa beldesinde 1940'ta dünyaya gelen Mustafa Tahhan, ilk ve orta eğitimini Suriye'de tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden 1964'te mezun olan Tahhan, 1979 yılına kadar Kuveyt'te bir petrol rafinerisinde çalıştı.

Tahhan, 1969 yılında Uluslararası İslam Öğrenci Organizasyonları Federasyonunun (IIFSO) hayata geçirilmesine katkıda bulundu ve 1980'de kuruluşun Genel Sekreterliği görevine seçildi. 

Tahhan ayrıca, IIFSO'nun İslami Kitap Projesi'nin hazırlanmasına ve 70'ten fazla dile çevrilmesine bizzat nezaret etti.

Arapça ve İngilizce yayımlanan El-Ahbar dergisinin danışma kurulunda da yer alan Tahhan, Riyad'daki Uluslararası İslami Gençlik Sempozyumu'nun da Genel Sekreterliğine seçildi.

Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan ve Türkiye ile özel bağı bulunan Tahhan, "Tanıdığım Türkiye" ve "Türkiye'de Modern İslami Hareketler" kitaplarının yanı sıra İslami konularda düşünce ve eğitim eserlerine imza attı. Tahhan'ın kitapları İngilizce, Türkçe, Urduca, Endonezce, Kürtçe, Farsça, Filipince gibi birçok dile tercüme edildi. 

 

 

MUSTAFA TAHHAN HAKKA YÜRÜDÜ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMUSTAFA TAHHAN HAKKA YÜRÜDÜ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMUSTAFA TAHHAN HAKKA YÜRÜDÜ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMUSTAFA TAHHAN HAKKA YÜRÜDÜ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMUSTAFA TAHHAN HAKKA YÜRÜDÜ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıMUSTAFA TAHHAN HAKKA YÜRÜDÜ - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı