HABERLER

" Hayat, Hayalle Başlar "
Bahçelievler Yurdu Çarşamba Konferanslarının bu haftaki konuğu Kurumsal ve Kişisel Gelişim Uzmanı Abdullah ALTUNKES oldu.

  Hayat, Hayalle Başlar  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Hayat, Hayalle Başlar  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Hayat, Hayalle Başlar  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Hayat, Hayalle Başlar  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

 

" Hayat, Hayalle Başlar " konusunu işleyen ALTUNKES;

Hedef belirlemeden yola çıkanların bir müddet sonra ne yapmaları gerektiğini bilemez bir hale geldiklerini bunun sonucu olarak da,  ne kendine ne de topluma artı değer katamadıklarını ifade etti.

Altunkes, hedef belirleme stratejilerini şu şekilde sıraladı:

  Hedef belirledikten sonra en önemli husus ise donanım sahibi olmaya gayret etmektir. Aksi halde dış çevreden ve iç çevreden gelen faktörler kişiyi hedefinden alıkoyar. 

Hedef belirlerken ne, ne zaman, kim ile gibi sorular açık ve net şekilde belirlenmelidir. Ölçülebilir, realist ve ulaşılabilecek hedefler belirlenmelidir.

Sağlıklı düşünen her insan muhakkak SWOT analizi yapmalıdır. Hayatındaki fırsatları tehditleri güçlü ve zayıf yanları belirlenmeli ve bunu rutin aralıklarla yapmalıdır. Böylelikle bir önceki döneme göre kişisel gelişimini ölçmüş olacaktır.

Program ikram ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.