HABERLER

2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI
İKEV ANADOLU GENÇLİK ÖĞRENCİ YURTLARI 2017 YILSONU GECESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı
 
Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılan gece coşkulu ve duygulu bir şekilde gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl, yılsonu gecesinin ilkini gerçekleştiren İKEV yönetimimiz, bu etkinliğin geleneksel hale getirileceğini ve  her yıl daha büyük organizasyonlarla bu etkinliği gerçekleştireceklerini ifade etmişlerdi.

İKEV’ in İstanbul’da bulunan beş yurdunda barınan beş yüz öğrenci ile birlikte organize edilen Yıl Sonu Gecesi, 4 Mayıs Perşembe günü Bağlarbaşı Kültür Merkezinde saat 21:00 de yapıldı. 

Programda, Film gösterileri, tiyatro, müzik sunumları, şiir etkinliği, başarı plaketlerinin takdimi ve ayrıca bu yıl mezun olan 87 öğrenciye mezuniyet plaketleri verildi. 

Programda yapılan tüm etkinlikler yurtlarda kalan öğrenciler tarafından icra edildi. 

Bunun yanı sıra programda Muhterem Nedim Urhan’ın Üniversitede hocalık yıllarının sahnelendiği tiyatro çalışması da Tanıtım Komisyonu tarafından yazıldı ve öğrenciler tarafından başarı ile sahnelendi.

Musiki gösterilerinde ilahiler, marşlar, türküler ve özgün müzik parçaları yer aldı.
Gecede öğrencilerden Serhat Dönmez tarafından yazılan Yolcu Adlı şiir yine öğrencilerden Ali Sencer Gürler tarafından, ülke çapında şiir dalında ödüller almış, Şair Hasan Fahri Tan  tarafından bu geceye özel yazılan Bizim Adlı şiir de Üsküdar yurdu öğrencilerinden Yakup Dönmez tarafından okundu.

Öğrencilerden bir grup da ney, yan flüt, bağlama eşliğinde özel solo parçalar icra etti.

Süleyman Arif Emre Üstadın yazdığı Naat Üsküdar  Yurdu öğrencisi Muhammed Demiryürek tarafından okundu, akabinde de araştırmacı, yazar, şair Mütevelli Üyemiz Ekrem Şama Bey'in yazdığı ve Esat Kabaklı Bey'in bestelediği Bu Bayrak Ezgisi ESENLER YURDU öğrencileri tarafından seslendirildi.

Üniversite ve Orta öğrenim öğrencilerinden oluşan korolar da ezgiler ve marşlardan oluşan parçaları seslendirdi.

Yurtlarda en başarılı öğrencilere ve bu yıl mezun olan öğrencilerin tamamına ödüller  ve plaketler verildi.
Büyük bir titizlikle yapılan provalar sonunda icra edilen yılsonu gecesinin tamamı video çekimleri yapılarak sonradan bir film halinde de yayınlanacak.

Tüm bu hazırlıkların tamamı, vakıf yöneticileri, yurtların yöneticileri, tanıtım komisyonu üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük bir özveri ile yapıldı.

Gece için profesyonel yapımcılar ve müzisyenler ile çalışmalar yürütüldü. 

Gecede ayrıca öğrencilerin becerilerinin ortaya konulacağı sergi de açıldı. 

Ayrıca gecede Vakfımıza en önemli desteği olan Hacı Bayram Hacıevliyagil ve Ahmet Ziya Balcı Beyfendilere 2017 İKEV Hizmet ödülleri verildi. 

Pendik Yurdu Kurucu Müdürü Abdulmurat Coşkun'a altı yıl yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür belgesi ve adı yazılı kalem hediye edildi.

Şahsı adına düzenlenen gecede Mütevelli Heyeti Başkanımız Nedim Urhan Hocaefendiye de çok sevdiği öğrencileri tarafından hazırlanan hat çalışmaları ve sancak-ı Şerifin bir örneği takdim edildi.

Gecede Genel Müdürümüz Yılmaz Bayat Bey bir konuşma yaparak Vakıf faaliyetlerini anlattı. 
Beş yurtta beşyüz öğrenci barındırdiklarını ifade eden Yılmaz, yurtların sadece barınma yeri olmadığını,  aynı zamanda birer eğitim merkezi olduğunu ifade etti.

Vakfımız Genel Başkanı Abdullah Sevim Bey ise yaptığı konuşmada öncü nesil yetiştirmek için gayret gösterildiğini belirterek Müslümanca Yaşamak şiarımız olmalı diyerek bu doğrultuda mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Nedim Urhan Hocamız ise ömür boyu Allah'a iyi bir kul olmak için çaba gösterdiğini, gençlere de bu amaçla hizmet etme gayreti içinde olduğunu ifade etti, Vakıf Yönetimine kendi için gösterdikleri Vefadan dolayı teşekkür etti ve dua istedi.

Gecenin Tertip Heyeti Başkanı, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Hasan Öz,  başarılı bir program çıkarıldığını belirtti, katılımın yüksek olduğunu ifade etti.

İzleyenler tarafından takdir gören geceyi hazırlayan tüm ilgililere, Vakıf yönetimine, Yurtların yöneticilerine, Tanıtım Komisyonuna, öğrencilere teşekkür eden Öz seneye programın üçüncüsünü daha görkemli yapacaklarını ifade etti.
 
2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı2017 İKEV YIL SONU GECESİ YAPILDI - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı