HABERLER

İKEV ANADOLU GENÇLİK ÖĞRENCİ YURTLARI 2017 YIL SONU GECESİ 4 MAYISTA ÜSKÜDAR’DA

İKEV ANADOLU GENÇLİK ÖĞRENCİ YURTLARI 
YILSONU GECESİ'NİN İKİNCİSİ 4 MAYISTA ÜSKÜDAR’DA

İKEV ANADOLU GENÇLİK ÖĞRENCİ YURTLARI 2017 YIL SONU GECESİ 4 MAYISTA ÜSKÜDAR’DA - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı
 
İKEV ANADOLU GENÇLİK ÖĞRENCİ YURTLARI 2017 Yıl Sonu gecesini 4 Mayıs 2017 Perşembe günü Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapacak.

Geçtiğimiz yıl, yıl sonu gecesinin ilkini gerçekleştiren İKEV yöneticileri, bu etkinliğin geleneksel hale getirileceğini ve  her yıl daha büyük organizasyonlarla bu etkinliği gerçekleştireceklerini ifade etmişlerdi.

İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Tanıtım Komisyonunun kurduğu Yıl Sonu Gecesi Tertip Heyeti çalışmalarını aralıksız sürdürerek yürütüyor.

İKEV’ in İstanbul’da bulunan beş yurdunda barınan beş yüz öğrencinin organize edildiği Yıl Sonu Gecesi, 4 Mayıs Perşembe günü Bağlarbaşı Kültür Merkezinde saat 21:00 da başlayacak.

Program, Film gösterileri, tiyatro ,müzik sunumları, şiir etkinliği, başarı plaketlerinin sunumu ile bir bütün halinde etkili bir organizasyon olarak hazırlandı.

Programda görev yapanların tamamı yurtlarda barınan öğrencilerden oluşuyor.

Programda Tanıtım Komisyonu tarafından yazılan tiyatro, Esenler ve Bahçelievler öğrencilerinden oluşan ekip tarafından sunulacak.

Musiki gösterilerinde ilahiler, marşlar, türküler ve özgün müzik parçaları yer alacak.

Gecede öğrencilerden biri tarafından yazılan bir şiir ile, ülke çapında şiir dalında ödüller almış bir şair tarafından bu geceye özel yazılan şiirler okunacak.

Öğrencilerden bir grup da ney, gitar, bağlama eşliğinde özel solo parçalar icra edecek.

Süleyman Arif Emre Üstadın yazdığı Naat Üsküdar İlahiyat Yurdu öğrencisi tarafından okunacak, akabinde de araştırmacı yazar şair Ekrem Şama ‘ nın yazdığı ve Esat Kabaklı’ nın bestelediği Bayrak ezgisi Esenler Yurdu öğrencisi tarafından seslendirilecek.

Üniversite ve Pendik Orta öğrenim öğrencilerinden oluşan korolar ayrı ayrı belirlenen parçaları seslendirecekler.

Yurtlarda en başarılı öğrencilere ve bu yıl mezun olan öğrencilerin tamamına ödüller  ve plaketler verilecek.

Büyük bir titizlikle yapılan provalar sonunda icra edilecek yıl sonu gecesinin tamamı video çekimleri yapılarak sonradan bir film halinde de yayınlanacak.

Gecenin Tertip Heyeti Başkanı Mustafa Hasan ÖZ’ ün verdiği bilgiye göre tüm bu hazırlıkların tamamı, vakıf yöneticileri, yurtların yöneticileri, tanıtım komisyonu üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük bir özveri ile ortaya konuluyor. Gece için profesyonel yapımcılar ve müzisyenler ile çalışmalar yürütülüyor.

Gecede ayrıca öğrencilerin becerilerinin ortaya konulacağı sergi de açılacak.

Ayrıca Hizmet ödülü ve sürpriz ödüllerin takdim edileceği gecede, Vakıf Genel Müdürü Yılmaz BAYAT ve Genel Başkan Dr. Abdullah SEVİM birer konuşma yapacaklar.

http://www.ikev.com.tr/duyurular/96-a