HABERLER

2015 GELENEKSEL İKEV İFTARI YAPILDI.

İKEV İFTARINDA ÜMMETİN SIKINTISI TÜRKİYE GENÇLİĞİ VE RAMAZAN FIRSATI KONUŞULDU.

2015 GELENEKSEL İKEV İFTARI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Vakfımız, bu yıl beşincisini düzenlediği İftar Programını Feshanede gerçekleştirdi. İftar programında vakfın faaliyetleri ve hizmetlerinin yanında, Türkiye ve Dünyadaki gelişmeler, gençlik, Müslümanların sıkıntıları, Ramazan Ayının özelliği ve fırsatları değerlendirildi.

450 kişinin katıldığı iftar programında Mütevelli Heyeti Başkanımız Doç. Dr. Nedim Urhan Hocamız, Genel Başkanımız Dr. Abdullah Sevim Bey, Genel Müdürümüz Yılmaz Bayat Bey, Genel Başkan Yardımcısı M. Hasan Öz Bey ve AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut Bey birer konuşma yaptılar.

Bahçelievler Yurdumuzda kalan İnşaat Mühendisliği Fakültesinde okuyan öğrencimiz Hakan İnce program öncesi Kur’an-ı Kerim ve vakit girince ezan okudu.

Programımıza, AGD, ÖĞDER, HUDER, ASKON, TEKDER, SEKAM, EDEBİYAT VAKFI, CANSUYU, MÜSİDER, ASAM, ESDER, EHAD, ENGELLİLER DERNEĞİ, BİRİKİM EĞİTİM KURUMLARI, GAYE VAKFI, YAŞLILAR VE EMEKLİLER DERNEĞİ Başkan, genel müdür, müdür ve yöneticileri katıldılar. Ayrıca, Milli Gazete temsilcileri, Yazar İnci Beşoğul, İKEV mütevelli heyeti üyeleri, Şube yöneticileri, yurtların yöneticileri, Vakıf personeli, yardımseverler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler ve diğer davetliler de programa katılanlar arasında idi.

Programımız iftar yapıldıktan sonra akşam namazının kılınması, yemek ve konuşmaların yapılması ardından da AGD İstanbul Şubesi Eğitim Başkanı Muzaffer Aktürk’ün yaptığı dua ile tamamlandı.

Programın açış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı 20. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz Bey İftar Programına ilgi gösterip katılan kurumların adlarını ve temsilcilerini tek tek sayarak gösterilen büyük ilgi ve katılım için bütün davetlilere teşekkür etti.

2015 GELENEKSEL İKEV İFTARI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Öz, yaptığı konuşmada İKEV’in Anadolu Gençlik mensuplarına hizmet vermek amacı ile çalışma yaptığını ifade etti. Türkiye’nin dosta ümit, düşmana korku veren yoğun genç nüfusun ne kadar önemli olduğunu, Ramazan Ayının ibadet, cihad, yardımlaşma, okuma ve sevap kazanma açısından büyük fırsat olduğunu ifade ederek İKEV’in bu şuurla çalıştığını ve gençlere hizmet ettiğini belirtti.

Genel Müdürümüz, Üsküdar eski Belediye Başkanı Yılmaz Bayat Bey ise Vakfımızın faaliyetlerini ve hizmetlerini anlatarak, asıl gayelerinin öncü bir nesil yetiştirmek, insanlığa ve Müslümanlara yönetici kadro yetiştirmek, ayrıca özel projeleri ile İslam âlimi ve akademisyen ilahiyatçılar yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Genel Başkanımız Fıkıh Doktoru Abdullah Sevim Bey ise yaptığı konuşmada, Müslümanların ülkemizde ve dünyada hassasiyet bakımından kaybettikleri değerleri ve sebeplerine vurgu yaparak, asıl görevlerinin bu gidişatı tersine çevirmek olduğunu izah etti.
 Mütevelli Heyeti Başkanımız Hadis dersleri hocası Doç. Dr. Nedim Urhan Hocamız da yaptığı konuşmada Müslümanların vazifeleri konusunda çok önemli uyarılarda bulundu.

AGD İstanbul Şube Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Ali Uğur Bulut konuşmasında İKEV’in Anadolu Gençliğe verdiği hizmet ve destekten dolayı teşekkür ederek, yetiştirdikleri gençlerin kıymetinden, gelecek hizmetlerinden bahsetti. Bulut, ayrıca bütün çalışmaları yaparken arkalarında destekçilerinin samimi Müslümanlar olduğunu, gayrimeşru kazanç sahibi rantiyenin olmadığını ifade etti.

Program Muzaffer Aktürk Hoca’nın yaptığı etkili ve mesaj dolu duası ile tamamlandı.
İftar Programına katılanlar, organizasyonun başarılı olmasından, Vakıf hizmetlerinin kalitesinden, yapılan konuşma ve açıklamalardan çok etkilendiklerini ifade ederek, yöneticileri tebrik ettiler, başarılar dilediler.

FOTO GALERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.