HABERLER

İKEV İSİLAM TEMELİ TÖRENLE ATILDI.

İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ İLİMLER ARAŞTIRMA MERKEZİ, DİL EĞİTİM MERKEZİ VE CAMİ BİR ARADA.

İKEV İSİLAM TEMELİ TÖRENLE ATILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

İKEV, İlim Kültür ve Eğitim Vakfı eserlerine bir yenisini daha ekledi,, İSİLAM.
Üsküdar Kısıklı Mahallesinde yapılacak olan İslami İlimler Araştırma Merkezi ve İlahiyat Erkek Öğrenci Yurdu’nun temeli yapılan bir törenle atıldı.
İKEV İSİLAM KÜLLİYESİ temel atma törenine İKEV Yönetim Kurulu, İKEV Mütevelli Heyeti, Üsküdar Kaymakamı, Üsküdar Belediye Başkanı, Üsküdar Müftüsü, bürokratlar, ilim adamları, akademisyenler, işadamları ve diğer davetliler katıldılar.
Kısıklı Mahallesinde Yücedal Aileleri’nin bağışladığı arsa üzerinde temeli atılan külliyede cami, kütüphane, öğrenci yurdu, İslami ilimler araştırma merkezi, dil eğitim kursları birlikte hizmet verecek.


KONUŞMALARDA TEBRİKLER, TEŞEKKÜRLER VE DESTEKLER İFADE EDİLDİ.
Yapılan törene katılan İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan, Üsküdar Kaymakamı…, Üsküdar Belediye Başkanı…. Ve Üsküdar Müftüsü… birer konuşma yaptılar.
Yapılan konuşmalarda, bu eserin yapılması için gayret gösteren herkes tebrik edildi ve destek verenlere teşekkür edildi. Ayrıca desteklerin devamı için söz verilen konuşmalarda eserin önemi ve faydaları anlatıldı.
Yapılacak eserde, ehli sünnet anlayışına sahip, şuurlu ve başarılı ilim adamları, alimler, İslami ilimlerde akademisyenlerin yetiştirilmesinin öngörüldüğü anlatıldı.


İKEV İSİLAM KÜLLİYESİ ÇOK ALANDA HİZMET VERECEK
İkev İsilam Külliyesi 3300 metrekare kapalı alanı bulunan bir merkez. 500 metrekaresi cami alanı olacak ve 900 kişi alacak, merkeze ve çevresine hizmet edecek. İSİLAM bir katı komple kütüphane olacak, bir katı eğitim ve idare merkezi olacak, üç katı yurt yatakhanesi olacak, bir katı yemekhane olacak ve bir katında da konferans salonu olacak şekilde projelendirildi.


102 kişilik yurt kapasitesi bulunan İKEV ÜSKÜDAR ANADOLU GENÇLİK İLAHİYAT ERKEK ÖĞRENCİ YURDU, İSLAMİ İLİMLER ARAŞTIRMA MERKEZİ İSİLAM önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılacak.
Törene katılanlar konuşmalardan sonra temele harç koydular. Program sonunda törene katılanlara ikramda bulunuldu.


İKEV üç yıl içinde dört öğrenci yurdunu hizmete soktu. Esenler’de inşaatı devam eden yurda ilaveten temeli atılan Üsküdar Külliyesi ile birlikte yurt çapında on beşe yakın proje çalışmasını da sürdürüyor.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKEV’İ BAŞARILI İLAN ETTİ
Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı denetleme ve inceleme sonucunda, vakfın senedine uygun faaliyetler gösterdiği, Vakıflar Kanunu ve Mevzuatına uygun başarılı faaliyetler içinde olduğu ve denetlemeden başarı ile geçtiğinin resmen belgelendiğini ifade eden İKEV Genel Müdürü Yılmaz Bayat, kısa zamanda Anadolu Gençliği ve Milli Gençlik için çok daha fazla hizmetlere imza atmayı düşün