HABERLER

İKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR

TANIŞMA, TANITIM TAVSİYE TOPLANTISI YAPILDI

İKEV Yönetimi Bahçelievler’deki Yurtta kalan öğrencilerle, Tanışma, Tanıtım ve Tavsiye Toplantısı düzenledi.

Yurt konferans salonunda yapılan toplantıya katılan üniversite öğrencileri, Vakıf Yönetimini tanıdılar, Vakıf ile ilgili bilgiler aldılar ve yöneticilerin tavsiyelerini dinlediler.

Yurtta kalan öğrencilerle yapılan toplantıda Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Vakıf Genel Müdürü Yılmaz Bayat, Eğitim Müdürü İdris Cevahir ve Yurt Müdürü Ali Barstuğan konuşma ve sunum yaptılar. Diğer vakıf yönetim kurulu üyeleri, Mustafa Hasan Öz, Ahmet Ziya Balcı, Veli Aydın, İsmail Ergün ve Bülent Kaya ise kendilerini tanıtıp öğrencilere başarı dilediler.

İlgili Diğer  Videolarımıza Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Sevim yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“ Meşru ve helal olan her işe besmele ile başlayın. Helal olmayan şeylere asla yanaşmayın. Besmele ile başladığınız işlerin de devamı Allah’ın rızasına uygun devam eder ve başarı ve hayır ile sonuçlanır.

Hepimizin birinci işi kulluktur, bunu asla unutmayın ve ihmal etmeyin. Hedefimiz sizlere şuurlu Müslümanlığı öğretmektir. Peygamberlerin asıl işi davettir. Sizler de birer davetçi olmak zorundasınız.

Davamız İslam, gayemiz Allah’ın rızasını kazanmak, hedefimiz insanlığın saadeti için çalışmaktır.

İnsanların canlarını, mallarını, dinlerini, akıllarını, nesillerini koruma görevini yüce Allah kullarına görev olarak vermiştir. Yolumuz budur, bu yolda ve eğitim-öğretim hayatınızda sizlere başarılar dilerim.”

Genel Müdür Yılmaz Bayat yaptığı görüntülü sunumda gençlere vakfın amacı ve faaliyetlerini anlattı ve tavsiyelerde bulundu.  Yılmaz Bayat da tavsiyelerinde özetle şunlardan bahsetti:

“ Bilgi çok önemli bir güçtür. Bilgi sahibi olmaya ve bilgiyi iyi kullanmaya gayret edin. Dil öğrenmeye gayret edin. Okullarınızı sene kaybetmeden zamanında bitirmeye gayret edin.  İslam’ı öğrenmek, İslam’ı yaşamak ve İslam’ca düşünmek en önemli vasfımız olmalıdır.

Sorun üretmekten ziyade problem çözmeye odaklı olarak, birlikte yaşadığımız bu yurtta bir büyük aile fertleri olarak işleri kolaylaştırmaya gayret edelim ki huzurlu olalım.

Zamanımızı asla boşa harcamayalım ki zaman problemi yaşamayalım.

İşlerimizde zamanımızı ve yiyeceklerimizde nimetleri israf etmeyelim.

Gelecek onu isteyenlerindir, arzu edenlerindir. Geleceğiniz için azimli ve istekli olun ki başarınız artsın.

Hepinize başarılar dilerim.”

Eğitim Müdürü İdris Cevahir yaptığı konuşmada, gençlerin geleceği için iradelerinin eğitilmesi şarttır diyerek, yapılacak eğitim çalışmalarından bahsetti.

İdris Cevahir yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“ İrade eğitimi ve gönüllülük esası sizlerin eğitiminde önemlidir. Kaliteli insan özelliğinizi ortaya koymanız için eğitim programlarımıza kendinizi teslim ediniz.

İki temel esasımız vardır. Birincisi Allah’ın Kitabı Kuranı Kerim, ikincisi Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatı ve hadisi şerifleri. Bu iki önemli kaynak ile doğru irtibat kurmalıyız.

Kuranı Kerimi bilmemiz gerekir, Peygamberimiz (SAV) ve arkadaşlarının hayatını ve mücadelesini iyi bilmemiz ve örnek almamız gerekmektedir. Zamanımızı çok iyi kullanalım ki, ileride pişman olmayalım.

Uçuruma sürüklenmek istenen gençlik için biz çıkış noktası peşindeyiz. Kuran ve Peygamberimiz bilinmeden yapılan hiçbir başarının anlamı yoktur.

Sizlere vereceğimiz eğitimler, akademik eğitiminizi engellemeyecektir.

Akademik eğitiminizde ve branşlarınızda da başarılı olmanız için özel gayret göstereceğiz ve sizlere programlar hazırlayacağız.

Hepinize başarılar dilerim.”

Toplantı sonunda Vakıf Başkanı kapanış konuşması yaptı ve dualarla toplantı sonlandırıldı.

 

İKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BAHÇELİEVLER YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER VAKIF YÖNETİMİ İLE TANIŞTILAR - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı