HABERLER

İKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI.

AKADEMİSYENLER GELECEĞİ KONUŞTULAR: İYİ, NİTELİKLİ, ÖNCÜ İNSANLAR YETİŞTİRECEĞİZ.

İKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Sevim: Bu çalışma yozlaşan toplum ve savrulan gençlik için çok önemli. Yara büyümeden müdahale etmeliyiz.

Genel Müdür Yılmaz Bayat: Eğitim Merkezi Halinde Olan Yurtlarımızda, gençlik için ve gelecek için yatırım yapıyoruz. 

Akademik Çalışmalar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demir: Ülkemizin Mevcut Yapısında endişeler var. Camiamıza ve İnsanlığa Yapacağımız Hizmetler İçin Akademisyenler Toplantılarına ve Çalışmalara Devam Edeceğiz.

İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı Birinci Marmara Bölgesi Akademisyenler Toplantısı başarı ile tamamlandı.

İstanbul’da İçkisiz Kozyatağı BY Otel’de iki gün süren toplantıya 40 akademisyen ve İKEV Yönetimi katıldı.
Birinci gün yapılan toplantıyı yöneten Mustafa Hasan Öz, ikinci toplantının Türkiye çapında yapılacağını açıkladı.

GENEL MÜDÜR YILMAZ BAYAT: GENÇLİĞİN GELECEĞİ İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİK

Programın başlangıcında İKEV tanıtımını ve faaliyetlerin sunumunu yapan Genel Müdür Yılmaz Bayat üç yıllık faaliyetlerini PPS olarak katılımcılara aktardı. Bayat, Gençlerimizin geleceği için seferberlik ilan ettiklerini, güçlü mütevelli heyeti ve yönetim kurulu ile başarılı yatırımları katlayarak yürüttüklerini anlattı. Yapılan yurtların sadece barınma yeri olmadığını, aynı zamanda ve öncelikle eğitim merkezleri olduğunu ifade etti.

ÜLKENİN MEVCUT YAPISI ENDİŞE VERİCİ

İKEV Akademik Çalışmalar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demir, yaptığı konuşmada, Akademisyenler Toplantısı’nın gayesini ve hedefini açıklayarak, yapılacak müzakerelerin usullerini izah etti.

Demir konuşmasında, insanın yaratılışı, gayesi, İslam Tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin başlangıcından bugüne özet bilgiler verdi. Sosyal ve ekonomik tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’yi görelim, tespit edelim, problemleri görelim, Akademisyenler olarak bize ne düşer, onun müzakerelerini yapalım diyen Abdullah Demir, Ülkemizin mevcut yapısı ile ilgili endişeler olduğunu dokümanlarla izah etti.

Akademisyenler olarak camiamıza ve insanlığa ne verebiliriz, onu müzakere edelim diyen Abdullah Demir tekliflerin ilkini ortaya koydu.

Abdullah Demir yaptığı tekliflerde, akademisyenler olarak camiamıza ve insanlığa neler verebiliriz, birbirimizden nasıl istifade edebiliriz, nasıl ortak programlar yapabiliriz, öncü kadro yetiştirilmesinde neler yapabiliriz, kurumlarımıza nasıl destek olabiliriz; MİLKO işbirliği, öbek çalışma, akademik fedakârlıklar ortaya nasıl koyarız müzakere edelim dedi.

Toplantının birinci günü ilk oturumunda yapılan konuşmalardan sonra müzakere bölümüne geçildi.
Müzakerelerde çok önemli tespit ve tekliflerin ortaya çıkması sonucunda faydalı bir oturum yapıldığı kanaatine varıldı.

YENİ BİR ÖNCÜ NESİL İÇİN NELER YAPILMALI?

Müzakerelerde özetle şu fikirler ortaya çıktı:
-    Her bir akademisyen, hangi alanda, ne kadar, vaktini ayırabilecek bunun envanteri çıkarılmalıdır.
-    İyi ve nitelikli insan nasıl yetiştirilmelidir.
-    İyi akademisyenlerde aranan önemli vasıflardan biri de dildir. Ancak, bu konuda çok zayıf durumdayız, bu yüzden çalışmalar yapılmalıdır. Arapça, İngilizce ve branşların ihtiyaçlarına göre öğrenilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır.
-    İyi bir strateji belirlenmeli ve faydalı modeller ortaya konmalıdır.
-    Vakıf, branşlara göre ihtisas yurtları açmalıdır.
-    Teknolojik alanda akademisyenler açısından camiamızı güçlendirmeliyiz.
-    Üniversitelerde artık Arap kökenli hocalar çoğaldı, Arapça açısından bu çok faydalı olmaktadır, ortaöğretimde de değerlendirilmelidir.
-    Tematik kütüphaneler kurulmalıdır.
-    
ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT VE SAVRULAN TÜRKİYE

Toplantının ikinci oturumunda Dr. Abdullah Sevim “Önce Ahlak ve Maneviyat” konulu, Prof. Dr. Refik Korkusuz ise “ Akademinin Varoluş Problemi” konulu sunumlarını yaptılar.

İkinci bölüm sunumlarından sonra yapılan müzakereler ile birinci gün çalışması tamamlandı.
İkinci gün yapılan birinci oturumda Prof. Dr. Burhanettin Can “ Türkiye Gençlik Araştırması ve Yapılması Gerekenler” konulu sunumunu yaptı ve çok çarpıcı tespitlerde bulundu. Türkiye’de gizlenen gerçekleri ortaya koyan Burhanettin Can, aynı zamanda savrulan gençlik, aile ve toplum yapısının dehşet verici özelliklerini belgelerle ortaya koydu. Tedbir alınmaz ise ve yeni bir temiz nesil yetiştirilmez ise çok tehlikeli sonuçlar Türkiye’nin geleceğini karanlığa sürükler diyen Can, bu konuda çalışmalar sürdüren İKEV yöneticilerini tebrik etti ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Vatan Karakaya ise yaptığı sunumda “ Türkiye Üniversitelerinin Bilimsellik Sorunu” konusunda bilgiler aktardı.
İkinci gün sunumlarının ardından da müzakerelerin yapıldığı toplantı katılımcıların yeni toplantılar ve çalışmalar planlama kararı ile sona erdi.

İKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV BİRİNCİ AKADEMİSYENLER TOPLANTISI BAŞARI İLE TAMAMLANDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı