HABERLER

Yeni Eğitim Yılına Merhaba
Yeni Eğitim ve Öğretim yılı hem ortaöğretimde hem de yükseköğretimde başladı. Milyonlarca öğrenci ve aile yeni bir heyecanı yaşarken yeni bir hayata da merhaba diyor.

Yeni Eğitim ve Öğretim yılı hem ortaöğretimde hem de yükseköğretimde başladı. Milyonlarca öğrenci ve aile yeni bir heyecanı yaşarken yeni bir hayata da merhaba diyor. Veliler öğrencilerini emanet edecek güvenilir okul, yurt ve öğrencilerle ilgilenecek vakıf, dernek ararken; öğrenciler devletin ve vakıfların kendilerine sunduğu burs imkânlarını kovalamaya şimdiden başladı bile…

Bir toplumun geleceği kuşkusuz gençleridir. Nesillerin doğru ve sahih bir bilinçle eğitilmeleri toplumların devamlılığının olmazsa olmaz şartıdır. Bilhassa yükseköğretimde öğrencilerin karşılaşabileceği olumsuz ve gayri ahlâki durumlar aileleri endişelendiriyor. Yapılan araştırmalar öğrencilerin kötü alışkanlıklara üniversite yıllarında daha fazla bulaştığını gösteriyor. Bu endişeli durum karşısında aileler çareyi evlatlarını güvenebildikleri kurum ve kuruluşlara teslim etmekte buluyor.

Ortaöğretimde ise durum daha da karmaşık görünüyor. Öğrencilerin hayatla yeni tanıştığı bu yıllarda ergenlik problemleri ve hayatlarına iz bırakacak büyük hata yapma riskleri aileler için endişe kaynağı. Bütün bu çaresizlikler aileleri güvenecekleri kurumlar noktasında bolca soru sormaya itiyor.

·         Nerede kalacak?

·         Yemekler nasıl?

·         Yurt ve Vakıf yönetimi nasıl?

·         Yurtlara giriş çıkış saatleri önemseniyor mu?

Gibi maddi konulara yönelik soruların cevaplanmasını bekleyen veliler aynı zamanda;

·         İbadetlerini öğrenebilecek mi?

·         Milli şuur verilebilecek mi?

·         Manevi eğitim programları var mı?

·         Haram helal dengesi korunuyor mu?

Gibi evlatlarının manevi eğitimlerine yönelik sorular da soruyorlar.

Hamdolsun ki bu endişeleri biraz olsun giderecek kurumlarımız hayırseverler tarafından destekleniyor. Bu kurumların başında gelen Anadolu Gençlik ve İKEV, İstanbul  başta olmak üzere Türkiye’nin dört biryanında sadece barınma değil aynı zamanda manevi eğitim imkânları ile endişeli ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Öğrencilerin milli ve manevi hususiyetlerle donatılmış, Ehl-i Sünnet çizgisinde, amel ve ahlâk kavramlarını hayatının merkezine almış, akademik başarıları ve sosyal çalışmaları birlikte götürebilme becerisine sahip bireyler olarak yetişmesini hedefleyen İKEV ve AGD kurumları; İlim, Amel, Ahlâk ve Milli Şuur kavramları etrafında MİLLİ GÖRÜŞ fikriyatının temel hususiyetlerini sistemli olarak öğrencilere aktarmaktadır.  Önce Ahlâk ve Maneviyat prensibi etrafında ilim- aksiyon dengesini kurabilen bireyler yetişmesini hedefleyen eğitim programları ile öğrencilere katkı sunan İKEV ve AGD kurumları yeni öğrenciler için bir hayat rehberi görevini üstleniyor.

Öğrencilerin ve velilerin bunu iyi değerlendirmesi gerekir.

Hayırlı olsun.