HABERLER

BİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI.

İKEV KONFERANSLARI? serisinin üçüncüsünü KIRIM konusunda yapıldı.
İlim Kültür ve Eğitim Vakfı, Akademik Çalışmalar Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bahçelievler?deki Vakıf Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Bir Vatan Toprağı ?KIRIM? adlı konferansa konuşmacı olarak Zafer Karatay ve Kemal Özcan katıldılar.

BİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Programı yöneten İKEV Akademik Çalışmalar Müdürü Yar. Doç. Abdullah Demir şu ifadelerle Konferansın önemini izah etti ve konuşmacılara söz verdi: ? Bu gün itibari ile Kırım ne yazık ki Rusya tarafından ilhak edilmiştir.  Bu ilhak tek taraflı olup hiç bir hukuki temeli yoktur. Biz Kırım toprağına bir Osmanlı toprağı olarak görüyoruz. Bu bilinçle Kırım meselesini yeniden değerlendirmek ve yeniden gündeme getirmek konusunda kararlıyız.  Yıllarca İslam toprağı olmuş Kırım'ın yeniden ihyası için üzerimize düşen görevlerden kaçmak bir yana daha fazla göreve talip olmamız gerekmektedir. Rusya yeniden imparatorluk hayali kurmaktadır. Bu hayalin kurulduğu topraklarda ki halkların şimdiden mücadele planlarını yapmaları gerekmektedir. Bu bağlamda değerli katılımcılara teşekkür ediyor ve konferansımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

  ?BATI VE DOĞU ARASINDA KIRIM MÜCADELESİ VE TÜRKİYE? Konulu konuşmayı, Kırım Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ZAFER KARATAY;  ?KIRIM DRAMI? Konulu konuşmayı,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. KEMAL ÖZCAN yaptı.
Zafer Karatay yaptığı konuşmada özetle şu bilgileri verdi: ? Öncelikli olarak şunu ifade etmemiz gerekmektedir ki Kırım da yapılan oylamanın hiç bir meşruiyeti yoktur. Elde ettiğimiz istihbarat raporları doğrultusunda referanduma katılımın yüzde 34,4 olduğunu kesin olarak biliyoruz. Tarihi bilincimiz bizlere Rusya'nın hiç bir şekilde güvenilir bir ülke olmadığını söylüyor. Bu bilinçle bizler bütün engellemelere rağmen Rusya'nın bu haksız tutumuna karşı olanca gücümüzle mücadele edeceğiz. Kırım da referanduma katılanların Kırım'lı olmadığını herkes biliyor. Oy kullananların Kırım da bulunduğu süre ortalaması 50 yılı geçmiyor. Nasıl olurda bir ülkenin kaderine o ülkeye yerleşen göçmenler karar verir? Ayrıca şunu ifade etmek gerekir ki Türk kamuoyu Kırım meselesi ile gerektiği gibi ilgilenmemiştir. Kırım hakkında halk gösterilerinin olmaması bizler için acı bir tablodur. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki Türk bürokrasisi ne yazık ki hantal davranarak Kırım davasına zarar vermektedir."
Doç Dr. Kemal Özcan ise yaptığı konuşmada özetle şu bilgileri verdi: ? Kırım tarihi aslında yabancı bir ülkenin değil bizlerin tarihidir. Osmanlı protokolünde Kırım hanlığı ikinci sırada yer alır. Osmanlı Kırım hanlığını ilhak etmemiş aksine koruma altına almıştır. Bunun birinci nedeni kut anlayışı ve han ailesinin Kırımda hâkim olmasıdır. İkincisi ise Osmanlı handanında olası bir erkek evlat sıkıntısında han soyunun tahta geçmesinin hesaplanmasıdır. Kırım da Müslümanlar tarih boyunca Rusya tarafından zulme uğramış ve aşağılanmıştır. Ruslar yüz binlerce Müslüman Kırım'lıyı hunharca katletmiştir. Bunun için Kırım da olanlar için kullanılabilecek en hafif ifade soykırımdır. Bu güne gelene kadar Kırım tarihi onlarca insanın gözyaşları ile yoğrulmuş acılara tanıklık etmiştir. Kırım halkı diğer milletlerin aksine mücadelesini başarı ile örgütlemiş ve teröre bulaşmadan davasını savunmuştur. Tarih başta Kırımoğlu'nun mücadelesi olmak üzere Kırım halkının mücadelesini asla unutmayacaktır."
Konferansın sonunda Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevim bir konuşma yaptı. Başkan Sevim yaptığı konuşmada, Kırımın tarihte Müslümanlar, Osmanlılar ve Türkler için önemini hatırlatarak, son zamanda yaşananların üzüntü verici olduğunu belirtti. Merhum Milli Görüş Liderinin kurduğu D-8?in ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır diyen Sevim, bu kuruluşun şimdiki yöneticiler tarafından yeterli değerlendirilmediğini ifade etti.
Abdullah Sevim konuşmasının sonunda konferansı dinleyenlere, ?Konu ile ilgili halkımızın bilgilendirilmesinde üzerimize düşen görevi yapmak amacı ile düzenlediğimiz konferansa gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz? dedi. Sevim Konferans veren Zafer Karatay ve Kemal Özcan?a da ayrıca teşekkür etti.
Ayrıca soru ve cevaplar bölümünde, konferansa katılanlar merak ettikleri ilave bilgileri elde ettiler.

BİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıBİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıBİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıBİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıBİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıBİR VATAN TOPRAĞI ?KIRIM? KONFERANSI YAPILDI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

Konferanstan ayrılmadan katılanlara İkev Tatlısı ve limonata ikram edildi.
Konferansı dinleyenler, Vakıf Yöneticilerine ve Akademik Çalışmalar Müdürlüğüne teşekkür ederek, konu ile ilgili birçok bilgi sahibi olduklarını, bu konferansların devamını beklediklerini ifade ettiler.