HABERLER

EĞİTİMCİ OSMAN TOKUR HOCAMIZ ?ÜMMET ŞUURU? NU ANLATTI.
ÇARŞAMBA KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR

İKEV Bahçelievler Anadolu Gençlik Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu?nda sürdürülen Çarşamba Konferansları? nın konuşmacısı Eğitimci Osman Tokur hocamız bu hafta öğrencilere ?Ümmet Şuuru? konusunu işledi.
Hocamız ilgi ile takip edilen konuşmasına ?Ümmet? tanımıyla başladı. 



?Kelime olarak; Ana, yol, millet, din, cemaat, familya, nesil, boy anlamlarına gelen Ümmet kelimesi terim olarak; kendi iradeleriyle veya bir zorunluluktan aynı yerde, aynı zamanda veya aynı dine tabi olma neticesinde bir arada, bir düzen içerisinde yaşayan insan topluluğu veya aynı dine tabi olan Müslümanlar anlamlarında da kullanılmıştır.? 
Diyerek sözlerine devam eden Hocamız, ?Saadet asrında yaşayan Müslümanlar tabii olarak yaşadıkları dönemin özelliğinden dolayı ?Ümmet Bilinci? gibi bir soru akıllarına gelmiyordu. İman ve istikamet olarak İslam dininin tüm güzelliklerini yaşayarak öğreniyorlardı.? Dedi. 

EĞİTİMCİ OSMAN TOKUR HOCAMIZ ?ÜMMET ŞUURU? NU ANLATTI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıEĞİTİMCİ OSMAN TOKUR HOCAMIZ ?ÜMMET ŞUURU? NU ANLATTI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıEĞİTİMCİ OSMAN TOKUR HOCAMIZ ?ÜMMET ŞUURU? NU ANLATTI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıEĞİTİMCİ OSMAN TOKUR HOCAMIZ ?ÜMMET ŞUURU? NU ANLATTI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıEĞİTİMCİ OSMAN TOKUR HOCAMIZ ?ÜMMET ŞUURU? NU ANLATTI. - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı


?18. Asırdan sonra Modernizm? in etkisiyle Müslümanlar kadim geleneklerinden uzaklaşmaya başladılar? diyerek sözlerini sürdüren Hocamız devamla; ?Mensubiyetlerinden uzaklaşan Müslümanlar yavaş yavaş aidiyetlerini de yitirmeye ve kendisine yabancılaşmaya başladı. Bu savrulmadan sonra yeni bir kimlik inşası için Müslümanlar, ?ümmet? bilincine yeniden sarıldı. 

Bireysellik harçsız tuğlalar gibi cemiyeti kökünden sarstı. Müslümanlar olarak Hz. Peygamberin ?Medine Vesikası? nda olduğu gibi yeniden ümmet bilinci oluşturmalıyız.. İslam düşüncesini, kavramlarımızı, kimliğimizi kısacası bizi biz yapan değerlerimizi yeniden ele almalıyız. İnancımız, kardeşliğimiz, doğruluğumuz, ibadetlerimiz ve değerlerimize sarılıp ümmet bilincine sahip yeni bir dünya kurmalıyız.? 
Diyerek sözlerini bitirdi.