HABERLER

İKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...
9 YILDIR KİRALIK BİNADA HİZMET VERİLİYORDU

İKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı

 

VAKIF YÖNETİMİ DESTEK BEKLİYOR

İKEV, (İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı) bünyesinde bulunan ÖZEL PROJE YURDU, İKEV Üsküdar İlahiyat Yurdu ve İslami İlimler Araştırma Merkezi İSİLAM, 9 yıllık tecrübesiyle Türkiye’mizin ve Ümmetin kurtuluşuna vesile olacak ilim ehli ve sorumluluğunun bilincinde bir nesil yetiştirmek için yorulmadan çalışıyor.

Bu güne kadar Üsküdar Selimiye’de kiralık olan binasında hizmet veren İKEV İLAHİYAT YURDU İSİLAM, önümüzdeki dönem Üsküdar Çamlıca’da yeni yapılan külliye binasına taşınacak.

Bunun için inşaatın tamamlanması adına hızlı bir çalışmaya girildi. Yüzde yetmişi tamamlanan Külliye’nin iç mekân çalışmaları hızla devam ediyor. Bu amaçla Vakıf Yönetimi hayırseverlerin desteğine müracaat ederek yardım bekliyor.

İKEV ÜSKÜDAR YURDU’NDA VERİLEN HİZMETLER GÖZ DOLDURUYOR 

9 yıldır kırk öğrenci kapasitesi ile yürütülen hizmetler, yeni binada 102 öğrenci kapasite ile devam ettirilecek.

Yurtta ücretsiz kalan öğrenciler, aynı zamanda okulda aldıkları tüm dersleri yeniden özel hocalardan kaldıkları yurtlarda alıyorlar. Ayrıca öğrenciler; tarih, kültür, gelişim ve sosyal konularda da eğitimler alıyor ve etkinlikler yapıyorlar.

İKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU İSİLAM’IN GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ BAŞINDAN BERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ KUR’AN-I KERİM VE KIRAAT ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ HİDAYET AYAN YÜRÜTÜYOR.

İLAHİYAT YURDU ÖĞRENCİLERİNİN ALDIKLARI EĞİTİMLER ŞUNLAR:

*Lisans hazırlık sınıfından doktoraya kadar eğitim danışmanlığı ve desteği.

*Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim tashih-i huruf çalışmaları.

*Klasik Medrese- Modern Arapça sentezi bir sistemle Arapça eğitimi.

*Arapça eserlerden hadis-tefsir-fıkıh-kelam gibi temel İslam bilimlerinde eğitim.

*Bilim tarihi ve İslam düşüncesi dersleri.

*Arap Belagatı ve mantık ilimlerine dair dersler.

*Arap hocalarla sürekli Arapça konuşma pratiği yapma imkânı.

*İslami ilimler metinlerini okuyabilmeye yönelik akademik İngilizce eğitimi.

*Arap dünyası ve Avrupa olmak üzere dil eğitiminde yurtdışı imkânı.

*Akademik hazırlık ve Ales, YDS vb. sınavlara hazırlayarak talebeyi üniversiteye intisap ettirebilecek şekilde eğitim.

*Kişisel gelişim ve ufuk açıcı seminerler.

*Osmanlı Türkçesi ve sanat dersleri.

*Seçilen alanlarda mukayeseli ve müzakereli kitap okuma çalışmaları.

*Eğitici-öğretici-şuurlandırıcı sosyal faaliyetler ve kültürel geziler.

*Başarılı öğrencilere burs imkânı.

 

BAŞARILAR:

*Fakülte yurtdışı eğitimi sınavlarında %95 başarı.

*2015 Yüksek Lisans sınavlarında %90 başarı.

*2016 Yüksek Lisans sınavlarında %95 başarı. Hadis, Tefsir ve Din Sosyolojisi alanlarında master birincilikleri.

*2017 Yüksek Lisans sınavlarında %100 başarı. Tefsir ve Kelam alanlarında master birincilikleri. Diğer talebelerimiz de üst sıralardan masteri kazanmaktadırlar.

*2018 Master sınavlarında %100 başarı.

*İSAM AYP programında Hadis ve Tefsir alanları birincilikleri.

*Fakülte GANO ortalamalarına en yüksek puanlar.

*Üniversite İlahiyat fakültelerine asistan veya öğretim görevlisi olarak yerleştirmede yüksek başarı.

 

KISA ZAMANDA DÖRT YURT ON BEŞ PROJE

 Doç. Dr. Nedim Urhan, Dr. Abdullah Sevim, on yıl başarı ile belediye başkanlığı yapmış iki değerli şahsiyet Yılmaz Bayat ve Mehmet Bingöl, enerjisi, infakı ve bizzat inşaatlarla ilgilenmesi bakımından büyük katkıları olan müteahhit iş adamı Ahmet Ziya Balcı, gençlik, eğitim kurumları ve vakıf çalışmalarında başarılı hizmetler veren Av. Bülent Kaya, Eğitimci Veli Aydın ve Yakup Cansever, 20. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, büyük fedakarlık ve infaklarla bereketli katkıları bulunan Hacı Bayram Hacıevliyagil, İsmail Ergün, Hüseyin Yücedal, Hasan Varol, Hulusi Arslan Bey ve mütevelli Heyeti Üyelerimizin öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucu İstanbul’a kısa zamanda dört yurt kazandırıldı. Ülke çapında onbeş proje daha bulunuyor.

 VAKIF YÖNETİMİ ŞÜKRANLARINI SUNUYOR

Vakıf Yönetimi yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi ve şükranlarını sundu:

“İstanbul’umuz öğrenciler açısından ülkemizin en büyük potansiyeline sahiptir.

Yeni bir dünyanın kurulması, insanlığın saadeti iddiası ile büyük fedakârlıklar yaparak çalışan camiamız, elbette bu potansiyelin vebalini taşımaktadır.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfımız,  gençlerimize ulaşmak, onları kazanmak, eğitmek, geleceğe hazırlamak ve gençlerimizi topluma hizmet eden lider insanlar olarak yetiştirmek amacıyla yıllarca faaliyetler içinde oldular.

İlim Kültür ve Eğitim Vakfımız; Erdemli, milli ve manevi değerlere bağlı, inancı, tarihi ve kültürü ile onur duyan, lider ruhlu nesil yetiştirme projesi kapsamında, Anadolu Gençlik Derneğimize mensup gençlere hizmet etmek maksadıyla yurtların yapılması ve işletilmesini görev olarak üstlenmiştir.

Yurtlar; öğrencilerimizin barınma gibi ciddi bir ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, bilginin, eğitimin en önemli işlevini de yerine getirecektir.

Bundan dolayı biz “Yurtlar sadece barınma yeri değil aynı zamanda bir eğitim merkezidir.” diyoruz.

İKEV Öğrenci Yurtları, başarı yolunda öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissedecekleri sıcak yuvaları olmuştur.

Öğrencilerin gerçek başarıyı yakalamaları için tüm imkânların seferber edildiği yurtlarımızda, onların başarısı ve mutluluğu hepimizin başarısı ve mutluluğu olmaktadır.

Geleceğimizi inşa edecek olan bu evlatlarımıza yapacağımız paha biçilmez hizmete katkı sağlayanlar, çalışmalarımız bir bir ortaya çıktıkça  “hamdolsun” deyip, büyük bir manevi huzur buluyorlar.

Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucu elde edilen tecrübelerimiz ile yaptığımız yurtlarımızın, çok güzel, fonksiyonel ve sahalarında örnek teşkil etmektedir.

Şu anda Pendik’te bir orta öğretim yurdumuz, Esenler ve Bahçelievler’de iki tane üniversite yurdumuz ve Üsküdar’da bir ilahiyat yurdumuz bulunmakta, dört yüz öğrenci barınmakta ve eğitilmektedir.

Yardımlar ve desteklerle gençlerimizin hizmetine daha fazla yurt kazandırıp başarılı hizmetler sunacağımıza inanıyoruz. Bu bize büyük heyecan, güç ve moral vermektedir.

Heyecanımızı sürekli zirvede tutarak, coşku ile çalışmalarımıza devam edeceğiz

Bizlere bu imkânı veren Yaratanımıza şükürler ediyoruz.

Bu güne kadar destek veren Mütevelli Heyetimize, Yönetim Kurulumuza ve bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

İKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıİKEV ÜSKÜDAR İLAHİYAT YURDU, İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İSİLAM VE YÜCEDAL CAMİSİ KÜLİYESİ BİTMEK ÜZERE...  - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı