HABERLER

Hak Adalet ve Kardeşlik Konferansı
Yeni bir dünyanın tesisi için kurulan ve çalışmalarına devam eden Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansların dokuzuncusu İstanbul'da geçekleştirildi.

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından uzun süredir devam eden Hak Adalet ve Kardeşlik Konferansları’nın dokuzuncusu İstanbul’da gerçekleştirildi. Dünyada artan eşitsizlik ve zulmün yerine Adil Düzen’in gelmesi için çalışan MİLKO’ların organize ettiği konferanslarda vatandaşlara ‘Hak, Adalet ve Kardeşliğin’ önemi tekrar hatırlatılıyor.

 

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı’na Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç, ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve MEDYADER Genel Başkanı Mustafa Kurdaş, YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer,  İKEV Genel Başkanı Dr. Abdullah Sevim, AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç’in yanı sıra birçok vatandaş katıldı.

 

“İNSANLARA KARDEŞ OLMA HİSSİYATI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Hak Adalet ve Kardeşlik Konferansları’nın amacını açıklayarak, “Bugün Türkiye’de insanların birbirine kardeş olması lazım gelirken, bu kardeşlik duygusunu bırakıp neredeyse birbirine düşman gibi davrandığını görüyoruz. Bundan dolayı acaba ne yapabiliriz, yüreğimizle bu yanlışı nasıl yaparız diye düşündük. Yurtdışından çeşitli fakültelerden mezun arkadaşlarımız, ilahiyat fakülteleri ve medreselerden mezun arkadaşlarımızı bir araya getirip ‘Şuur Dersleri’ vermeye başladık. Bizler böyle bir çalışma içine girerek insanlara kardeş olma hissiyatı vermeye çalışıyoruz. Buna her hafta ve hiçbir parti farkı gözetmeksizin devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLAR BİRBİRLERİNE SAYGI DUYMAZSA KARDEŞLİĞİ NASIL TESİS EDECEĞİZ?”

Hepimizin evinde Kur’an ve hadis kitaplarının mevcut olduğunu dile getiren Asiltürk, “Peygamberimiz aramızdan ayrıldı ama söylediği her şey elimizde. Peki şimdi ne oldu? İnançlarımız zayıfladı, ihlasımız azaldı. Allah ve Resulü’ne bağlılığımız azaldı. Bunların yerini dünya malı ve hırs aldı. Bankalara sıraya girmiş sakallı hocalar faizle, krediyle iş yapıyorlar. Bu adamlar dün yolda yürürken, karşıda banka tabelası görünce önünden geçmemek için yolunu değiştiriyordu. Bizler, insanlarımızın haramı normal görmemeleri, günahlardan uzaklaşmaları için çaba gösteriyoruz. Eğer idarecilerimiz birbirine ağır ithamlarda bulunursa, insanlar birbirlerine saygı duymazsa kardeşliği nasıl tesis edeceğiz?” açıklamasında bulundu.

“TEKELCİLİĞİN, ZULMÜN YAYGINLAŞTIĞI BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ”

YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer de, “Yüce Rabbimiz Nur Sûresi’nde, ‘Mal, servet, para, pul sadece belirli bir zümrenin elinde dönen bir servet olmasın. Benim yarattığım tüm insanlar, benim yarattığım her şeyden faydalansın’ diye buyuruyor. Ama kapitalist felsefenin, Firavun düzenine dayanan bir dünya düzeni faizle, Allah’a ve Resulü’ne harp ilan etmiştir. Faizle tüm insanlığı sömüren, gelişmekte olan ülkelerde döviz üzerinde faizle haksız kazanç elde edilen, tekelciliğin, zulmün yaygınlaştığı bir dünyada yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“DÜNYADAKİ SERVETİN TEK BİR ZÜMREDE TOPLANMAMASI LAZIM”

Selman Esmerer, konuşmasının devamında dünyada yaygınlaştırılan sigortacılık sistemine işaret ederek, “Bankalar ve faiz kadar büyük bir hacme ulaşacak olan sigortacılık, üretimin her aşamasına entegre edilecek. Sigorta sistemiyle üretimin her alanında sıfır risk vaat ediyorlar. Bu sigortacılık sisteminin kapsadığı her alanı hesaplayınca inanılmaz rakamlar ortaya çıkıyor. Bunların hepsini belirli bir elde topluyorlar. Şu anda geri dönüşüm olarak adlandırılan sistemi, Allah doğada zaten kusursuz bir şekilde kurmuş. Allah’ın kurduğu geri dönüşüm sistemi gibi dünyadaki servetin tek bir zümrede toplanmaması lazım. Tüm dünya insanlarının Allah’ın nimetlerinden eşit şekilde faydalanması lazım” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN YÖNÜ YAZIK Kİ BATI’YA DÖNÜKTÜR”

ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Eğitime yönelik hizmet veren bir dernek olarak biz 15 senedir, okullarda verilen eğitimin içeriğine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de son 20 senedir çok önemli şeyler yapıldı, hiçbir şey yapılmadı demiyoruz ama yapılan şeyler eğitim görümüyle, donanımıyla alakalı. Bizim isteğimiz, eğitimin içeriğiyle, eğitimin yönü ve eğitimin kalitesiyle ilgili. Çünkü siz ne kadar iş yaparsanız yapın, yaptığınız işin hedefi hak değilse, ahlak değilse yaptığınızın hiçbir önemi yoktur. Bugün Türkiye’de eğitimin yönü yazık ki Batı’ya dönüktür. Eğitimle bizi Batı’ya doğru götürmeye çalışıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz ÖĞDER olarak, eğimin kaliteli ve hak olmasını istiyoruz. Burada ilk bakılacak şey insanların nasıl yetiştirildiğidir” diyerek, Türkiye’deki eğitim sistemini eleştirdi.

“HAK, ADALET VE KARDEŞLİK YOLUNDA ALLAH AYAKLARIMIZI SABİT KILSIN”

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve MEDYADER Genel Başkanı Mustafa Kurdaş, Prof. Dr. Erbakan Hoca ile ilgili bir anıyı anlatarak, “Böyle sıkışık bir zamanda bir salon programından kürsüde Yasin abimiz varken, toplantıya Erbakan Hocamız teşrif ediyor. Yasin abimiz, Hocamız gelip yerine oturunca, ‘Su geldi, teyemmüm bozuldu’ diyor ve sözlerini tamamlıyor. Yasin abimiz yerine geçince Erbakan Hoca, Yasin abimize, ‘Bugüne kadarki en güzel konuşmanı yaptın’ diyor. Hak, adalet ve kardeşlik yolunda Allah ayaklarımızı sabit kılsın” ifadelerini kullandı.

 

“ÇÜNKÜ BU DAVANIN SAHİBİ HAK OLAN ALLAH’TIR”

Konferansta konuşan İKEV Genel Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Bir davanın hak olması için o davanın sahibinin Hakk olması lazım. Dolayısıyla hakkı temsil eden, hakkı savunan tek bir dava vardır, o da İslam davasıdır. Çünkü bu davanın sahibi hak olan Allah’tır. Bunun dışındaki tüm davaların, tüm ideolojilerin, tüm sistemlerin mutlak olarak hak olabilmesi, mutlak olarak adaletli olması mümkün değildir. Çünkü Allah’ın dışındaki, Allah’ın yarattığı bütün varlıklar kusurludur. Kusurlu ve eksik olandan mükemmelin çıkmasının imkânı yoktur. Fakat bugün görüyoruz ki Allah’ın bizim için istediği sistem hâkim değil. Yapmamız gereken Allah’ın istediği düzenin hak olduğunu, adil olduğunu kusursuz olduğunu, faydalı olduğunu göstermektir” dedi.

 

“MİLLİ GÖRÜŞ VARSA HAK VAR, ADALET VAR”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarında gördük ki Milli Görüş’ün farklı bir yeri var. Ben bu durumdan Milli Görüş varsa hak var, adalet var, kardeşlik var fikrini anlıyorum. Hak ve adalet kavramları üzerinden alelade geçilecek kavramlar değildir. Dünya tarihi boyunca hakkı temsil edenler Peygamber’le olmuştur. Peygamberlerin önderlik ettiği toplumlarda hak, adalet ortamının tesis edildiğini görüyoruz. Fakat gücün önderliğinde tesis edilen ortamlarda eşitsizlik, haksızlığı ve zulmün hüküm sürdüğünü görüyoruz. Gücün temsil edildiği sistemlere karşı Adil Düzen’in gelmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“EBU EYYUB EL ENSARİ HAZRETLERİ CİHADIN SON NEFESE KADAR YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ”

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan ise Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri’nin şehadetinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri, doksanlı yaşlarında İstanbul’u fetih etmek için geldi. Peygamber Efendimiz’e ev sahipliği yapan, Uhud Savaşı’na, Bedir Savaşı’na katılmış olan büyük sahabe efendilerimizden bir tanesi. Doksanlı yaşlarında bura gelmekle bizlere; haklı ve adil bir düzenin kurulması için cihat etmenin bir yaşının olmadığını gösterdi. Cihat ibadetinin sadece gençken yapılmayacağını, her yaşta mümkün olduğunu gösterdi. Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri’nden Allah razı olsun, onun sayesinde cihadın son nefese kadar yapılabileceğini görmüş olduk” diye konuştu.

Hak Adalet ve Kardeşlik Konferansı - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıHak Adalet ve Kardeşlik Konferansı - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıHak Adalet ve Kardeşlik Konferansı - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıHak Adalet ve Kardeşlik Konferansı - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıHak Adalet ve Kardeşlik Konferansı - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıHak Adalet ve Kardeşlik Konferansı - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı