HABERLER

Nedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi
Müstakim Bir Hayat, Nedim Urhan, Vefa Gecesi ‘nde Nedim Hocaefendi Anlatıldı

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi tarafından Nedim Urhan Hocaefendi için vefa gecesi düzenlendi.

Müstakim Bir Hayat, Nedim Urhan Vefa Gecesi adı ile yapılan gece Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Vefa Gecesinde Nedim Urhan belgeseli ve konuşmalar yer aldı aynı zamanda, MGV Yayınları tarafından basılan kitap ta satışa sunuldu.

Gece İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi, İKEV Üsküdar İlahiyat Anadolu Gençlik Öğrenci Yurdu Genel Koordinatörü, Nedim Urhan Hocaefendi’nin talebesi Hidayet Ayan Hoca’nın Kuran okuması ile başladı.

Konuşmalar ise, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut’un açış konuşması ile başladı.

Programda Nedim Urhan Hocaefendinin talebeleri, Akademisyenler, AGD Genel Başkanı, İKEV Genel Başkanı birer konuşma yaparak Hocaefendiyi anlattılar, tebrik ve teşekkürlerini ilettiler.

Konuşmalarda Nedim Urhan Hocaefendi’nin özellikle öğrencilere, gençlere, gençlik kurumlarına ve İslami faaliyetler ve vakıf çalışmalarına yaptığı katkılar ve hizmetler örnekleri ile anlatılarak takdir ve teşekkürler dile getirildi.

Programda AGD Genel Başkanı Salih Turhan, İKEV Genel Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Damadı Prof. Dr. Yaşar Düzenli, Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay, Kitabın Yazarı AGD Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bazı akademisyen ve talebeleri konuşma yaptılar.

Gecede hazırlanan bir buçuk saatlik Nedim Urhan Belgeselinin yirmi dakikalık bölümü gösterildi.

Belgeselde hayatı, hizmetleri, kurumlardaki faaliyetleri, tanıklık edenlerin konuşmaları ve Hocaefendi’nin anlattıkları hatıralar yer alıyor.

Belgeselin tamamı TV5’te yayınlandı. AGD TV’de ve sosyal medya sayfalarında da yayınlandı.

Programın sonunda Nedim Urhan Hocaefendi sahneye davet edildi, kendisine çeşitli hediyeler verildi.

Nedim Urhan Hocaefendi yaptığı konuşmada, hayatta istikamet üzere yaşamanın öneminden bahsederek tavsiyelerde bulundu.

Hocaefendinin talebeleri, dostları ve konuşma yapanların sahneye daveti ile bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticilerinden Kurra Hafız Osman Şahin'in Kuranı Kerim tilaveti ile program sona erdi.

Nedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıNedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıNedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıNedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıNedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim VakfıNedim Urhan Hocaefendi Vefa Gecesi - HABERLER - İKEV - İlim Kültür ve Eğitim Vakfı